MINISTARSTVO STOPIRALO POSTUPAK IZDAVANJA GRAĐEVINSKE DOZVOLE OPŠTINI PLJEVLJA

Obustavljen projekat toplane

Time je definitivno stavljena tačka na toplifikaciju grada iz tog izvora
1090 pregleda 0 komentar(a)
Lokacija na kojoj je planirana gradnja toplane, Foto: Goran Malidžan
Lokacija na kojoj je planirana gradnja toplane, Foto: Goran Malidžan

Ministarstvo održivog razvoja i turizma obustavilo je postupak izdavanja građevinske dozvole Opštini Pljevlja za građenje gradske toplane u naselju Radosavac, koju je početkom godine, drugi put, podnijela lokalna uprava dok je na njenom čelu bio bivši gradonačenik Mirko Đačić.

Time je definitivno stavljena tačka na toplifikaciju grada iz tog izvora.

U rješenju koje je objavljeno na sajtu Ministarstva navodi se da je postupak obustavljen nakon što je Opština Pljevlja 10. oktobra obavijestila Ministarstvo da odustaje od zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole.

Lokalna uprava u Pljevljima odustala je od izgradnje toplane u naselju Radosavac, iako je za izradu projekta i druge aktivnosti potrošeno najmanje stotinu hiljada eura. Opština je odustala od toplane na Radosavcu, s obzirom na to da je Elektroprivreda iskazala želju da izgradi rezervni izvor toplote u Termoelektrani Pljevlja.

Odustajanjem od izgradnje toplane na Radosavcu projekat toplifikacije grada odložen za još nekoliko godina, s obzirom na to da se ovaj posao vezuje za najavljenu rekonstrukciju pljevaljskog bloka, koja će trajati tri godine.

Preporučujemo za Vas