Dobit Crnogorskog Telekoma 4,14 miliona eura

Tvrde da je dobit smanjena u odnosu na uporedni period lani zbog niže operativne dobiti, što je "značajnim dijelom posljedica primjene novih računovodstvenih standarda u prethodnoj godini"
1076 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorski Telekom, Foto: Vesko Belojević
Crnogorski Telekom, Foto: Vesko Belojević

Crnogorski Telekom, tokom tri kvartala ove godine, ostvario je dobit u iznosu od 4,14 miliona eura.

To je za oko 37,6 odsto manje u odnosu na devet mjeseci lani.

Tvrde da je dobit smanjena u odnosu na uporedni period lani zbog niže operativne dobiti, što je "značajnim dijelom posljedica primjene novih računovodstvenih standarda u prethodnoj godini".

Pored toga, smanjenje ovogodišnje neto dobiti uslovljeno je i većim troškovima amortizacije u 2019. godini, kako su objasnili, "zbog značajno većeg obima investicaja u prethodnim godinama".

Poredeći dva perioda, poslovni prihodi Telekoma su smanjeni sa 64,54 miliona na 60,52 miliona eura, dok su poslovni rashodi smanjeni sa 56,55 miliona na 54,62 miliona eura.

Iz menadžmenta Telekoma su objasnili da je pad prihoda dominantno zabilježen u segmentu veleprodaje i fiksne telefonije i tvrde da je to bilo očekivano imajući u vidu razvoj tržišta.

Zabilježen je rast korisnika u većini segmenata.

Iz menadžmenta su saopštili da su tokom devet mjeseci 2019. najveći rast broja od šest odsto, u odnosu na treći kvartal 2018, zabilježili kod postpejd korisnika mobilne telefonije.

Bonus video: