Radunović: Od 2007. godine za stanove izdvojeno 13,6 miliona eura

„Navedeni opredijeljeni iznosi nijesu samo izdvojeni za rješavanje stambenih potreba funkcionera već za sve zaposlene u državnoj upravi“, naglasio je Radunović
960 pregleda 1 komentar(a)
Darko Radunović, Foto: Printscreen
Darko Radunović, Foto: Printscreen
Ažurirano: 06.11.2019. 15:17h

Ministar finasija Darko Radunović kazao je da je od 2007. godine do danas potrošeno 16.60 miliona eura za rješavanje stambenih potreba funkcionera.

“To su podaci Uprave za imovinu i oni se odnose ne samo na funkcionere, nego na sve zapooslene”, odgorvorio je Radunović na pitanje poslanika DF -a Branka Radulovića.

Radulović je kazao da se protivi rješavanju stambenih potreba činovinika, te da ga interesu funkcioneri.

“Nijeste mi odgovorili na pitanje”, rekao je Radulović.

Radunović je u Skupštini kazao i da su stvorene sve pretpostavke da država funkcioniše u potpunoj fiskalnoj i finansijskoj stabilnosti naredne godine u kojoj se očekuje kriza ma međunarodnom nivou, te da se nada da će to biti i u srednjem roku.

“Projektovana stopa rasta ekonomije u narednoj godini je 3,1 odsto, a od 2020. do 2022. godini tri odsto”, kazao je Radunović u parlamentu danas gdje je odgovarao na poslanička pitanja.

Ministra je poslanik DPS -a Mihailo Anđušić pitao u kakvom ekonomskom i fiskalnom ambijentu Crna Gora dočekuje promjene za međunarodnom nivou gdje je kriza najavljena.

“Snažan ekonomski rast i jačanje fiskalne stabilnosti predstavlja poziciju sa koje bi naša zemlja dočekala eventualnu krizu”, rekao je Radunović.

Poslanika Neđeljka Rudovića je zanimalo koliko je u poslednjih pet godina izvršeno povraćaja PDV -a i to je pitao jer tvrdi da ima podatke o fiktivnim poslovnim ugovorima po kojima se pljačka država.

“Od početka 2015. do kraja septembra ove godine priznat je poreski kredit od 550,26 miliona eura i izvršen povraćaj PDV -a od 408,4 miliona eura”, rekao je Radunović.

Bonus video: