Svađe zbog para iz Stambenog fonda kojih nema

Odbor direktora traži od izvršnog direktora Montecarga da u stambeni fond vrati 200 hiljada eura potrošenih u druge svrhe
4669 pregleda 2 komentar(a)
Muradif Grbović, Foto: Savo Prelević
Muradif Grbović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.11.2019. 10:39h

Odbor direktora državne željezničke kompanije za prevoz robe Montecargo ni juče nije usvojio odluku menadžmenta o raspodjeli 200 hiljada eura radnicima iz stambenog fonda, jer je taj novac potrošen za druge svrhe, saznaju “Vijesti” iz više izvora.

Usvajanje odluke je odgođeno dok menadžment, kojim rukovodi direktor Muradif Grbović (Bošnjačka stranka), ne obezbijedi povraćaj novca u Stambeni fond.

Čitavo ljeto u ovoj državnoj kompaniji bilo je nesuglasica zbog namjere menadžmenta da se usvoji odluka koju je dio zaposlenih, koji su zbog toga i protestovali, nazivao nepravednom. Tu odluku je Komisija za stambena pitanja Montecarga donijela 22. jula ove godine.

Prema odluci koja se spori, radnicima je pod povlašćenim uslovima trebalo da bude podijeljeno od 500 do 13.500 eura, od čega firmi treba da vrate svega 20 odsto odobrenog iznosa.

Ustavni sud je, u međuvremenu, potvrdio da je od dijela radnika osporavani Pravilnik o raspodjeli novca (kredita) za stambena pitanja u skladu sa Ustavom i nadležnim zakonima.

Direktor Montecarga nekoliko mjeseci ne želi da odgovara na pitanja “Vijesti”, pa odgovor šta se desilo sa novcem nije bilo moguće dobiti ni juče.

Predsjednik Sindikata radnika Montecarga Milo Adžić kazao je “Vijestima” da su čitavo ljeto “zamajavani od menadžmenta u vezi radničkog novca kojeg nije ni bilo”.

“To su izgleda sve bile prazne priče, jer novca za raspodjelu na računu nema”, kazao je Adžić.

On je objasnio da bi, zbog protoka vremena, pored predviđenih 200 hiljade eura, na računu Stambenog fonda za radnike Montecarga, u ovom trenutku, trebalo da bude dodatno još najmanje 50 do 60.000 eura.

Smijenjeni Rakočević i Bajčeta

“Vijesti” saznaju da je Odbor direktora Montecarga usvojio juče većinom glasova predloge izvršnog direktora Muradifa Grbovića o smjenama. Time je odlučeno da se sa dužnosti njegovog savjetnika razriješi Momčilo Rakočević, kao i dosadašnji šef Sektora za javne nabavke u kompaniji Miodrag Bajčeta.

Bonus video: