Sekulić: Crna Gora će dobro promisliti o inicijativi, integracija u EU nema alternativu

"Crna Gora je zemlja koja nema nijedan otvoreni slučaj sa bilo kojom državom regiona i koja je u okviru berlinske inicijative ispunila najveći broj preporuka. Time smo pokazali da suštinski vjerujemo u regionalnu i rkonomsku povezanost naših zemalja"
3839 pregleda 6 komentar(a)
Sekulić, Foto: Vlada Crne Gore
Sekulić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 10.11.2019. 13:26h

Crna Gora je danas u Ohridu imala prvi put priliku da bude detaljno upoznata sa inicijativom lidera Sjeverne Makedonije, Srbije i Albanije o boljoj povezanosti regiona i o toj inicijativi će naša Vlada i naša država dobro promisliti sa aspekta benefita za svoje građane i privredu i naravno sa aspekta bolje evropske integracije u Evropsku uniju (EU), rekla je nakon sastanka ministarka ekonomije Dragica Sekulić koja je predstavljala Crnu Goru na skupu, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Sekulić je rekla nakon sastanka da je jedini cilj Crne Gore u ovom smislu integracija u EU te da kao takva nema alternativu.

"Crna Gora je lider u evropskim integracijama, zemlja koja nema nijedan otvoreni slučaj sa bilo kojom državom regiona i koja je u okviru berlinske inicijative ispunila najveći broj preporuka. Time smo pokazali da suštinski vjerujemo u regionalnu i ekonomsku povezanost naših zemalja", zaključila je Sekulić.

Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Vlade Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, premijer Albanije Edi Rama i ministarka ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić
Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Vlade Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, premijer Albanije Edi Rama i ministarka ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić(Foto: Vlada Crne Gore)

Sekulić učestvuje u radnom dijelu dvodnevnog sastanka lidera Zapadnog Balkana u Ohridu, a učestvuju još i predsjednik Srbije Aleksandar Vučič, premjeri Sjeverne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama i predsjednik Savjeta ministara Bosne i Hercegovine (BiH) Denis Zvizdić.

Bonus video: