Bar: Počinje adaptacija prostora za potrebe kreativnog haba

Kako su naveli, predviđeno je da kreativni hab bude smješten u palati 85, čijih će 220 metara kvadratnih enterijera biti prilagođeno potrebama korisnika
846 pregleda 0 komentar(a)
Prostorije kreativnog haba, Foto: Uprava javnih radova
Prostorije kreativnog haba, Foto: Uprava javnih radova

Adaptacija prostorija za potrebe uspostavljanja kreativnog haba u Baru počinje narednih dana, nakon što je Uprava javnih radova (UJR) potpisala ugovor sa preduzećem Euromont stil iz Podgorice.

Iz UJR kazali su da je vrijednost investicije, koju će finansirati Vlada iz kapitalnog budžeta, blizu 257 hiljada eura i da se izvođač obavezao da radove završi u roku od tri mjeseca od uvođenja u posao.

“Kreativni hab u Starom Baru biće jedan od četiri planirana lokaliteta te vrste u Crnoj Gori, koje je Ministarstvo kulture namijenilo razvoju kreativnih industrija i rezidencijalne umjetnosti”, rekli su iz UJR.

Kako su naveli, predviđeno je da kreativni hab bude smješten u palati 85, čijih će 220 metara kvadratnih enterijera biti prilagođeno potrebama korisnika.

Objekat će, kako su kazali iz UJR, sadržati multifunkcionalni prostor za informativnu, uslužnu i komercijalnu djelatnost, sa prostorijama za konsultacije, sastanke, informativnim pultom i prodajnim odjeljkom.

“Prvi sprat namijenjen je primijenjenom vajarstvu, drugi umjetnicima koji se bave fotografijom, grafikom i modelovanjem, dok je na trećem spratu zastupljen smještajni proctor”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: