Erste banka obilježava deceniju poslovanja u Crnoj Gori

Iz banke poručuju da će i u narednom periodu nastojati da budu primjer najbolje bankarske prakse, pouzdanosti, te odgovornog i otvorenog pristupa prema klijentima, zaposlenima i društvu u cjelini
1149 pregleda 0 komentar(a)
Deset godina u Crnoj Gori: Erste banka, Foto: Erste banka
Deset godina u Crnoj Gori: Erste banka, Foto: Erste banka
Ažurirano: 15.11.2019. 17:58h

Erste banka danas obilježava prvu deceniju poslovanja u Crnoj Gori.

Banka će povodom jubileja, kako je saopšteno, pokloniti 14 setova pametnih tabli i projektora osnovnim školama u svim gradovima u kojima ima filijale, u vrijednosti od oko 30.000 eura.

Erste banka u Crnoj Gori posluje od 2009. godine, kada je Erste&Steiermaerkische Bank d.d. kupila 100 odsto akcijskog kapitala tadašnje Opportunity Bank AD Podgorica. Dio je Erste Grupe, koja je osnovana 1819. godine kao prva Austrijska štedna banka i koja je ove godine obilježila dva vijeka poslovanja.

„Imajući u vidu kvalitetne i uspješne poslovne rezultate koje Erste banka ostvaruje na crnogorskom tržištu, jako smo zadovoljni prisutnošću i poslovanjem u Crnoj Gori. Kupovina banke u Crnoj Gori je izuzetno dobra investicija i dobro iskorišćena prilika ulaska jedne snažne finansijske grupacije na neko lokalno tržište. Erste u Crnoj Gori ima snažnu podršku svog vlasnika, Erste banke Hrvatska, ali i cijele Erste grupe u daljem razvoju, kako bi išla ukorak s potrebama modernog biznisa i narednih generacija koje će na drugačiji način komunicirati s bankama, ali će i dalje imati fundamentalno iste potrebe – za pouzdanom finansijskom podrškom u cilju održanja i postizanja finansijske nezavisnosti. Naš dugoročni cilj je uspjeh, zadovoljstvo i prosperitet – naših klijenata, zaposlenih i crnogorskog društva u cjelini“, rekao je Kristof Šefbek, predsjednik Odbora direktora Erste Bank AD Podgorica.

„Prije deset godina, bili smo mala banka sa četiri do pet odsto učešća na tržištu, a danas je Erste banka jedna od najvećih u sistemu i banka koja je nezaobilazna adresa za sve one kojima treba kvalitetna finansijska podrška. Prema svim postojećim i potencijalnim klijentima imali smo jednak i pravičan odnos. Uspjeli smo da izgradimo zavidnu reputaciju kao kompanija koja snažno podržava građane, male i srednje biznise, ali i velike kompanije i zahtjevne projekte koji mijenjaju lice naše ekonomije“, rekao je Aleksa Lukić, glavni izvršni direktor Erste Bank AD Podgorica.

Iz Erste banke navode da danas u Crnoj Gori imaju 17 filijala i više od 100.000 klijenata.

„Veoma dobar finansijski rezultat koji ostvarujemo u kontinuitetu omogućava nam da, u okruženju niskih kamatnih stopa i sve manjih kamatnih margina, ulažemo u razvoj i snažimo temelje banke za decenije koje slijede. Ulažemo u razvoj znanja i vještina zaposlenih i stvaranje radnog okruženja u kojem su zadovoljni i spremni da klijentima ponude najviši nivo usluge. Ulažemo u digitalna rješenja koja prate potrebe savremenog života i poslovanja, čiji je tempo sve brži. Upravo u tom segmentu Erste banka bilježi najveće stope rasta. Ulažemo u poslovnu mrežu, sisteme, procese, kako bismo osigurali agilnost i otpornost institucije. Ulažemo u širu društvenu zajednicu kroz brojne programe podrške obrazovanju, kulturi, sportu, mladima“, rekao je Lukić.

Iz Erste banke poručuju da će i u narednom periodu nastojati da budu primjer najbolje bankarske prakse, pouzdanosti, te odgovornog i otvorenog pristupa prema klijentima, zaposlenima i društvu u cjelini.

Bonus video: