Bar-kodu status povlašćenog proizvođača za solarnu elektranu

Regulator je, odlučujući po zahtjevu CGES-a, odobrio pravila za dugoročnu i dnevnu dodjelu kapaciteta na granici Italija – Crna Gora
1665 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) utvrdila je status povlašćenog proizvođača električne energije podgoričkoj kompaniji Bar-kod za solarnu elektranu Bar-kod koja se nalazi u Donjoj Gorici.

Kako se navodi u rješenju objavljenom na sajtu regulatora, kompanija ostvaruje podsticajne mjere koje su važile u trenutku podnošenja zahtjeva za sticanje privremenog statusa povlašćenog proizvođača.

“Rješenje se izdaje na period od 12 godina, počev od 18. novembra ove godine”, rekli su iz RAE.

RAE je takođe usvojila i zahtjev podgoričke kompanije VV Trans za izmjenu licence za obavljanje djelatnosti transporta naftnih derivata i tečnog naftnog gasa drumskim transportnim sredstvima.

Izmjena licence se odnosi na dodavanje još jednog vozila za obavljanje djelatnosti.

Regulator je usvojio i zahtjev podgoričke firme Hifa Oil CG za izmjenu licence za obavljanje djelatnosti skladištenja naftnih derivata. Izmjena se odnosi na dodavanje još jednog objekta, odnosno benzinske stanice, za obavljanje djelatnosti.

Kompanija je dužna da do kraja godine regulatoru za benzinsku stanicu koja se nalazi u Bulevaru Mihaila Lalića u Podgorici dostavi izvještaje nadležnih inspektora o ispunjenosti uslova i zahtjeva utvrđenih tehničkim propisima, kao i propisima o energetskoj efikasnosti, zaštiti od požara i eksplozija i zaštiti životne sredine.

RAE je usvojila i zahtjev podgoričke kompanije Lukoil Montenegro za izmjenu licence za obavljanje djelatnosti skladištenja i distribucije naftnih proizvoda i gasa.

Regulator je, odlučujući po zahtjevu Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), odobrio pravila za dugoročnu i dnevnu dodjelu kapaciteta na granici Italija – Crna Gora.

Bonus video: