Marković: Rad Vlade Crne Gore za čistu peticu

Marković je kazao i da su stabilizovane javne finansije, te da Crna Gora više nije problemu zbog visokog deficita i javnog duga
4177 pregleda 26 komentar(a)
Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Marković, Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Duško Marković ocijenio je čistom peticom rad Vlade na čijem je čelu u prethodne tri godine, prenosi Portal RTCG.

"Veoma dobar rad vlade, jer iza nas stoje rezultati. Crnogorska ekonomija u nepune tri godine bilježi impresivan ekonomski rast. U prve dvije godine imali stopu rasta od 4,9 posto", rekao je Marković u Danilovgradu, uz napomenu da je otvoreno 30.000 radnih mjesta.

Marković je kazao i da su stabilizovane javne finansije, te da Crna Gora više nije problemu zbog visokog deficita i javnog duga.

"Kreditne agencije nam svake godine popravljaju kreditni rejting, a imamo i visoke ocjene MMF-a i Svjetske banke", naveo je premijer, prenosi Portal RTCG.

Marković je rekao da se redovno isplaćuju plate i penzije, kao i socijalna davanja koja nijesu mala.

"U ovoj godini smo donijeli odluku da naredne godine povećamo plate u obrazovanju i zdravstvu. Kad je u pitanju razvoj, Crna Gora troši najveći kapitalni budžet. Crna Gora je cijelo gradilište. Na sjeveru se ne grade samo putevi, energetska infrastruktura, otvaraju se fabrike, skijališta", kazao je Marković.

On je poručio da je turistička privreda zabilježila najbolje ikad ostvarene rezultate, a država je prebacila prihod od milijardu eura od turizma.

"Svaka politika je dala rezulat. Petica za ove tri godine rada, ali mislim da ima prostora da bude bolje ako budemo složni, ako se budemo razumjeli i mislili o zemlji i njenom razvoju", kazao je Marković.

Bonus video: