Marković: Danilovgrad je opština koja može biti primjer ukidanja biznis barijera i tretmana investitora

On je tokom radne posjete Danilovgradu obišao dalekovod Slap kojim se snabdijeva 1.400 domaćinstava u Bjelopavlićima, a čija je revitalizacija počela ovog mjeseca i rekonstruisani gradski stadion
2483 pregleda 2 komentar(a)
Marković danas u Danilovgradu, Foto: Bojana Ćupić
Marković danas u Danilovgradu, Foto: Bojana Ćupić

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocijenio je da je opština Danilovgrad primjer opštine po ukidanju biznis barijera i tretmanu investitora i to ne samo danas već u čitavoj protekloj deceniji, saopšteno je iz Vlade.

"Danilovgrad je primjer kako se stvaraju uslovi za investiranje na ovom prostoru. Godine 2010. godine dobili ste i priznanje OEBS-a u tom smislu, a danas se to potvrđuje konkretnim primjerima i već opipljivim rezultatima. Danas opština Danilovgrad može biti primjer drugim lokalnim zajednicama kako treba smanjivati i ukidati biznis barijere, kako investitore treba oslobađati dodatnih troškova i dažbina u interesu razvoja opštine i kvaliteta života njenih građana", rekao je Marković na kraju radne posjete Danilovgradu.

Iz Vlade su kazali da je Marković, govoreći o Danilovgradu, rekao da će skorim završetkom rekonstrukcije starog puta ka Podgorici i gradnjom bulevara postati još dostupniji i da će kvalitetne saobraćajnice od Danilovgrada u svim pravcima donijeti mnogo dobroga za svakog žitelja ove opštine.

Premijer je, kako je saopšteno, "posebne pohvale iskazao rukovodstvu Danilovgrada, na čelu sa predsjednicom Opštine Zoricom Kovačević zbog uspjeha u stabilizaciji javnih finansija i odgovornom odnosu prema javnom novcu što mu je lokalna samouprava obećala prilikom posjete u decembru prošle godine."

"Danas sam čuo zaista impresivne rezultate o smanjenju duga za preko 1,3 miliona eura, o izvršenju budžeta preko stotinu posto, takođe punoj realizaciji kapitalnog budžeta. Čestitam vam na tom naporu”, rekao je Marković.

Duško Marković
Sa današnje posjete(Foto: Bojana Ćupić)

On je tokom radne posjete Danilovgradu obišao dalekovod Slap kojim se snabdijeva 1.400 domaćinstava u Bjelopavlićima, a čija je revitalizacija počela ovog mjeseca i rekonstruisani gradski stadion.

Duško Marković
Marković na rekonstruisanom stadionu(Foto: Bojana Ćupić)

Na kraju posjete premijer je sa predsjednicom Opštine Zoricom Kovačević i predsjednikom kompanije Voli Draganom Bokanom položio kamen-temeljac novog hipermarketa ove kompanije.

„Želim da čestitam kompaniji Voli i njenom predsjedniku na ovom projektu, na njegovoj spremnosti i odlučnosti da izgradnjom ovakvih projekata i širenjem biznisa u cijeloj Crnoj Gori prati ukupnu politiku crnogorske Vlade koja je usmjerena na dobro zemlje i naravno dobro njenih građana. Zaista Vam hvala ne samo što širite svoj biznis širom Crne Gore, nudite nove prilike za građane, nego i doprinosite ukupnoj razvojnoj afirmaciji Crne Gore kao prestižne investicione destinacije”, zaključio je Marković.

Bonus video: