Jakšić: Budžet Glavnog grada za narednu godinu 93,7 miliona

On je, kako je saopšteno iz Biroa za odnose s javnošću Glavnog grada, saopštio da se iz tekućih prihoda u potpunosti podmiruju tekući rashodi i otplata ostalih obaveza
702 pregleda 0 komentar(a)
Sa rasprave, Foto: PG Biro
Sa rasprave, Foto: PG Biro

Budžet Glavnog grada za narednu godinu planiran je u iznosu od 93,7 miliona eura, što je oko 23 odsto više u odnosu na ovogodišnji, saopštio je sekretar za finansije Miomir Jakšić.

On je na centralnoj javnoj raspravi o Nacrtu odluke o budžetu Glavnog grada kazao da budžet jeste rekordan, ali pažljivo i realno planiran.

“Osnovni razlog ovolike stope povećanja je taj što se naredne godine planira u punom kapacitetu nastavak izgradnje postrojenja za sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda, za šta je predviđen 21,1 milion eura”, rekao je Jakšić.

On je, kako je saopšteno iz Biroa za odnose s javnošću Glavnog grada, saopštio da se iz tekućih prihoda u potpunosti podmiruju tekući rashodi i otplata ostalih obaveza.

“Takođe, iz tekućih prihoda ne samo da finansiramo tekuće rashode već i kapitalne projekte, što je cilj svake dobre lokalne samouprave – da naplatu izvornih prihoda, kada su u pitanju porezi i takse, što više usmjerava u kapitalne projekte”, objasnio je Jakšić.

On je kazao da planirana finansijska sredstva za narednu godinu čine najveći budžet kojim je Glavni grad ikada raspolagao.

“Tačno je da je budžet 2009. godine iznosio 101 milion eura, ali je rebalansiran na 85 miliona. Važeći je onaj budžet koji je završen i onaj koji ostaje na snazi kroz rebalans. Budžet za narednu godinu je u planiranju najveći do sada i uvjereni smo da ćemo ga u potpunosti ostvariti”, zaključio je Jakšić.

Bonus video: