TO Kolašin spremno dočekuje zimsku turističku sezonu

Za sve posjetioce Ski centra Kolašin 1600 ove sezone parking će biti besplatan
1222 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Turističkoj organizaciji Kolašin spremno dočekuju predstojeću zimsku turističku sezonu, a u cilju potpunije ponude grada planirana je organizacija Božićnog bazara, postavljanja klizališta i brojna druga dešavanja.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) je saopšteno da su Skijališta Crne Gore i Ski centar Kolašin 1600 za ovu sezonu pripremili izuzetno bogat zabavni program uz gostovanje renomiranih muzičkih zvijezda iz regiona.

“Otvaranje zimske sezone planirano je za 14. decembar na Ski centru Kolašin 1600 uz gostovanje Indire Forze (ex Colonia), a 15. decembra će goste zabavljati DJ Proximus”, rekli su iz NTO-a.

Za sve posjetioce Ski centra Kolašin 1600 ove sezone parking će biti besplatan.

“Planirana je organizacija Božićnog bazara počev od 21. decembra na gradskom trgu u saradnji sa kompanijom Swiss R Montenegro, a uz podršku Opštine Kolašin”, navodi se u saopštenju.

Posjetioci će tu moći da kupe suvenire, proizvode domaće radinosti i uživaju u ponudi gastro kućica.

“Kako bi upotpunili ponudu grada i boravak turista učinili što zanimljivijim, odlučili su se za postavljanje klizališta sa sintetičkom podlogom na gradskom trgu”, dodaje se u saopštenju.

Svi posjetioci kao i građani Kolašina moći će da uživaju na klizalištu površine 200 metara kvadrata u periodu od 21. decembra do 3. februara u periodu od 11 sati do 21 sat.

“Klizanje na toj podlozi je identično kao i po pravom ledu. Klizalište je odlična animacija za djecu i odrasle, zabava nakon dana provedenog na skijanju, a takođe je zanimljivo kao ponuda za one koji ne skijaju”, rekli su iz NTO-a.

Planirano je i organizovanje brojnih dešavanja tokom zimske sezone kao podrška sada već tradicionalnim manifestacijama poput zimskih maratona na Bjelasici i Sinjajevini.

“Kako bi uticali na smanjenje gužvi prema ski centrima, a ujedno i na veće zadovoljstvo svih posjetilaca i građana Kolašina, kolašinska Turistička organizacija će organizovati prevoz autobusom kapaciteta 50 mjesta od centra grada do Ski centara Kolašin 1600 i Kolašin 1450”, precizirali su iz NTO-a.

Autobusi će voziti dva puta radnim danima, a tri puta vikendom po unaprijed utvđenom rasporedu i simboličnom cijenom karte od jednog EUR po pravcu.

Bonus video: