OTKAZANA SKUPŠTINA AKCIONARA "VEKTRA BOKE"

Brković "Plažu" ne smije dati sinu

Na dnevnom redu je trebalo da bude odluka da se hotel Plaža isknjiži iz ove kompanije i unese u novu firmu “Boka Plaža”, čiji je osnivač i vlasnik “Vektra Boka” a direktor Bojan Brković, sin Dragana Brkovića koji preko “Vektre Montenegro” upravlja svim njenim kompanijama
5781 pregleda 4 komentar(a)
Dragan Brković, Foto: Filip Roganović
Dragan Brković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 09.12.2019. 07:55h

Odbor direktora “Vektra Boke” otkazao je juče Skupštinu akcionara, koja je bila zakazana za petak 6. decembra.

Na dnevnom redu je trebalo da bude odluka da se hotel Plaža isknjiži iz ove kompanije i unese u novu firmu “Boka Plaža”, čiji je osnivač i vlasnik “Vektra Boka” a direktor Bojan Brković, sin Dragana Brkovića koji preko “Vektre Montenegro” upravlja svim njenim kompanijama.

Protiv ovakve odluke bili su zaposleni jer smatraju da onda neće moći da naplate svoja potraživanja od ove kompanije od 4,5 miliona eura.

Oni su se na ovu namjeru žalili Vladinom Savjetu za privatizaciju i kapitalne investicije koji je obavijestio Dragana Brkovića kao predsjednika Odbora direktora kompanije “Vektra Boka” da ne iznose imovinu u drugo preduzeće jer je to u suprotnosti sa kupoprodajnim ugovorom iz 2007. godine.

Sekretarka Savjeta za privatizaciju i kapitalne investicije Merima Baković obavijestila je 22. novembra ove godine predsjednika Borda Vektra Boka da u skladu sa privatizacionim ugovorom za bivšu državnu kompaniju HTP Boka, kupac dok traje investicioni program, ne može prodati, otuđiti, niti na drugi način raspolagati kompleksom hotela „Plaža“, posebno ne bez saglasnosti tog vladinog tijela.

Ni 12 godina od privatizacije “Vektra Montenegro” nije ispunila obaveze iz investicionog plana, koji je sastavni dio kupoprodajnog ugovora za državni paket akcija.

Radnici sjutra protestuju zbog plata i staža

Bivši radnici “Vektra Boke” sjutra će u pet minuta do 12 sati protestovati ispred hotela „Plaža“, jer im Brkovićeva uprava još nije isplatila zaostale zarade, doprinose i otpremnine. „Dosta ljudi ne može zbog nepovezanog staža da stekne pravo na penziju”, kazao je „Vijestima“ predstavnik više od 100 bivših radnika, Đorđe Rajak.

Đorđe Rajak
Rajak(Foto: Privatna arhiva)

Oni potražuju 4,5 miliona eura zbog čega već nekoliko mjeseci traže da se, kako navode, “ispita odgovornost predsjednika Privrednog suda, za organizovanu pljačku, kao i da se ispita Odbor direktora, koji prati Plan reorganizacije”.

Od septembra prošle godine uprava kompanije prodala je dio imovine za 6,7 miliona eura, ali njime nijesu isplatili potraživanja već su novac pozajmili drugim Brkovićevim firmama.

Bivši radnici tvrde da je to urađeni mimo plana reorganizacije kojeg treba da kontroliše stečajni sudija Blažo Jovanić.