druga sjednica savjeta

Privredni savjet Opštine Tivat pozitivno o Nacrtu budžeta

Privrednici su izrazili nadu da će budžet biti i ostvaren u planiranom obimu
542 pregleda 1 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Opština Tivat
Sa sjednice, Foto: Opština Tivat

Privredni savjet Opštine Tivat razmatrao je nacrt Budžeta Opštine Tivat za 2020. godinu kojim su obuhvaćena kapitalna ulaganja sa više od 50 odsto od ukupno planiranog iznosa budžeta, što je po ocjeni privrednika, dobar pristup.  

Kako je saopšteno iz Opštine, na drugoj sjednici Savjeta koja je održana u kabinetu predsjednika Opštine, privrednici su izrazili nadu da će budžet biti i ostvaren u planiranom obimu.

Najviše sugestija, kako se navodi, predstavnici privrede uputili su na račun neophodnosti rješavanja preopterećenosti u saobraćaju kako u toku sezone, tako i van nje, potom na temu izgradnje bulevara, asfaltiranja ulica, rješavanja kanalizacije u Radovićima i ostalim prigradskim naseljima, kao i sportske dvorane i drugih uglavnom infrastrukturnih problema.

Privredni savjet je formiran kao savjetodavno tijelo predsjednika Opštine, a u cilju unapređenja institucionalne podrške lokalnoj privredi i podsticanja razvoja privrede na teritoriji naše Opštine.

"Imajući u vidu značaj i važnu ulogu koju Privredni savjet ima u procesu donošenja važnih dokumenata na nivou opštine, tema II sjednice je bio upravo nacrt budžeta opštine za 2020. godinu", navode iz Opštine Tivat.  

Preporučujemo za Vas