“NIJE BILO KUPACA”

Propala prodaja zgrade i placa Rudnika boksita

Ukupna procijenjena vrijednost nekretnina iznosila je 1.552.926 eura. Na narednom oglasu za prodaju početna cijena će vjerovatno biti najmanje 10 odsto niža
1720 pregleda 2 komentar(a)
Upravna zgrada Rudnika boksita
Upravna zgrada Rudnika boksita

Propala je prva prodaja Upravne zgrade Rudnika boksita u Nikšiću, jer se stečajnoj upravi kojom rukovodi upravnik Mladen Marković i Privrednom sudu nije javio nijedan potencijalni kupac.

Marković je kazao „Vijestima“ da će novi oglas za prodaju upravne zgrade sa pripadajućim zemljištem objaviti narednog mjeseca.

Na prodaju je bilo oglašeno zemljište površine 5.932 m2, po prosječnoj cijeni 77,4 eura, i poslovna zgrada Rudnika boksita površine 1652 m2, po prosječnoj cijeni nešto višoj od 662 eura. Na istoj lokaciji nalazi se dodatno i srušena manja zgrada površine 118 m2.

Ukupna procijenjena vrijednost nekretnina iznosila je 1.552.926 eura. Na narednom oglasu za prodaju, ukupna početna cijena će vjerovatno biti najmanje 10 odsto niža.

Novac prihodovan od prodaje ove nekretnine, uprkos negodovanju povjerilaca u stečajnom postupku, trebalo bi da se iskoristi za plaćanje duga prema mađarskoj firmi Vagon impex, koja je kupovala boksit prije uvođenja stečaja krajem 2013.godine.

Upravnik Marković „Vijestima“ je objasnio da mađarska kompanija, prema sudskoj presudi, i po drugom osnovu potražuje nešto manje od milion eura, na ime izgubljene dobiti.

Bivši radnici Rudnika boksita zadovoljni su što je propala prva prodaju navedenih nepokretnosti jer se nadaju da će ministarka ekonomije Dragica Sekulić ispititi čitav slučaj, kako im je to prije nekoliko dana obećano u Ministarstvu ekonomije.

„Konsultovali smo makar 10 vrhunskih advokata u Crnoj Gori i svi su nam rekli da se iz stečajne mase ne može naplatiti nijedan povjerilac koji nije prijavio potraživanje u stečajnom postupku, a što u konkretnom slučaju nije uradila mađarska firma“, tvrdi za „Vijesti“ bivši radnik Rudnika boksita u stečaju Rašo Čivović.

Preporučujemo za Vas