Slovenci ponudili 1,6 eura po akciji za preuzimanje Zetatransa

Pošta Slovenije je 15. novembra 2019. obavijestila da je kao povezano lice na posredan način stekla 69,26 odsto akcija Zetatransa, a po osnovu sticanja 72,13 odsto akcija grupacije “Intereuropa” iz Kopra, dosadašnjeg većinskog vlasnika podgoričke firme
2739 pregleda 0 komentar(a)
Poslovna zgrada Zetatrans (arhiva), Foto: Savo Prelević
Poslovna zgrada Zetatrans (arhiva), Foto: Savo Prelević

Pošta Slovenije objavila je danas Prospekt za preuzimanje preostalih 2.526.487 akcija Zetatransa, i malim dioničarima u roku od 45 dana, ponudila otkup akcija po cijeni od 1,6 eura.

“Prihvat ponude može se dati do 26. januara 2020. godine. Ako sticalac do navedenog roka stekne više od 75 odsto akcija sa pravom glasa, vlasnici akcija koji se, do roka okončanja javne ponude, nijesu javili imaju pravo da, u dodatnom roku od 15 dana od dana objavljivanja rezultata javne ponude, ponude svoje akcije na otkup”, navodi se između ostalog u Prospektu za preuzimanje Zetatransa.

Pošta Slovenije je 15. novembra 2019. obavijestila da je kao povezano lice na posredan način stekla 69,26 odsto akcija Zetatransa, a po osnovu sticanja 72,13 odsto akcija grupacije “Intereuropa” iz Kopra, dosadašnjeg većinskog vlasnika podgoričke firme.

Komisija za tržište kapitala je u utorak popodne posebnim rješenjem zaustavila trgovinu akcijama Zetatransa na Montenegroberzi tokom trajanja postupka preuzimanja ove kompanije.

Prethodno je Montenegroberza 10 dana obustavila trgovinu dionicama špediterske firme na zahtjev Pošta Slovenije.

Od 15. novembra do ponedeljka 25. novembra cijena dionica Zetatransa porasla je na berzi oko 20 odsto i zadržala se do prve obustave trgovine, na prosječnom nivou od oko 1,09 eura. Drugog radnog dana ove sedmice nije se trgovalo ovom hartijom na berzi.

Bonus video: