STEČAJ UVEDEN U OKTOBRU

Priznata potraživanja u bolnici Meljine 15 miliona eura

Stečajnoj upravi povjerioci hercegnovske bolnice prijavili nešto više od 40 miliona eura
1879 pregleda 2 komentar(a)
Bolnica Meljine, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Bolnica Meljine, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević

Od prijavljenih nešto više od 40 miliona eura potraživanja, stečajna uprava Opšte bolnice Meljine, kojom rukovodi upravnik Žarko Ostojić priznala je povjeriocima oko 15 miliona eura. Privredni sud usvojio je juče konačnu listu priznatih i nepriznatih potraživanja te bolnice koja je u stečaju od 19. septembra. Stečaj je uveden na zahtjev Elektroprivrede (EPCG) koja nije mogla da naplati dug od 250 hiljada eura. Stečajni sudija u predmetu je Miodrag Anđelić.

Država, odnosno Zaštitnik imovinsko pravnih interesa Crne Gore će u posebnom parničnom postupku koji se vodi morati da dokaže svoje potraživanje u iznosu od 25 miliona jer ono u ovom trenutku nije moglo biti priznato.

Vlasnik Opšte bolnice Meljine je posebna kompanija Meljine kompleks kojom većinski gazduje treća firma Atlas CAP, biznismena Duška Kneževića koji je na potjernici Interpola. EPCG je konačnom listom priznato oko 274 hiljade eura. Pojedinačno najveće potraživanje od pet miliona eura, priznato je Atlas banci u stečaju, dok je Invest banci Montenegro u stečaju priznato oko 1,89 miliona eura. Oni su razlučni povjerioci u stečajnom postupku i po osnovu hipoteka naplaćivaće se iz imovine Opšte bolnice, nezavisno od njene stečajne mase. Poreskoj upravi priznato je 2,8 miliona eura, apotekarskoj upravi „Montefarm“ 685 hiljada eura, a Opštini Herceg Novi 519 hiljada eura. Hercegnovskom Vodovodu je priznato potraživanje u iznosu od 227 hiljada eura.

U Opštoj bolnici Meljine radno je angažovano oko 150 ljudi. Privredni sud odbio je početkom oktobra zahtjeve bivše direktorice kompleksa Meljine Olivere Mihailović Elez i PU da se u toj firmi pokrene stečajni postupak.