Oboren dio tendera Ministarstva odbrane

Ne ulazeći u žalbene navode firme Montenegro Defence Industry, Državna komisija je utvrdila neusaglašenost tenderske dokumentacije MO sa odredbama Zakona o javnim nabavkama, koja je mogla da dovede do diskriminacije ponuđača i ograničavanja konkurencije na ovom nadmetanju
1238 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Boris Pejović
Predrag Bošković, Foto: Boris Pejović

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki poništila je dio tendera MO, procijenjene vrijednosti 253.132 eura, a koji se odnosio na kupovinu pješadijskih i inžernjerskih nastavnih sredstava.

Naručilac sporne nabavke je kao najpovoljniju za ovu partiju izabrao ponudu firme Energogroup. Ponude firmi Montenegro Defence Industry (koja je uložila žalbu) i Jugobicikl prometa, odbijene su kao neispravne.

Ne ulazeći u žalbene navode firme Montenegro Defence Industry, Državna komisija je utvrdila neusaglašenost tenderske dokumentacije MO sa odredbama Zakona o javnim nabavkama, koja je mogla da dovede do diskriminacije ponuđača i ograničavanja konkurencije na ovom nadmetanju.

Komisija je utvrdila da je MO bio dužan da u pozivu za javno nadmetanje za dokazivanje obaveznih uslova i učešće na tenderu, predvidi obavezu ponuđačima da, u skladu sa odredbama Zakona o oružju, dostave dokaze da su registrovani za obavljanje djelatnosti, uz odobrenje nadležnog Ministarstva unutrašnjih poslova za obavljanje prometa oružja i municije. MO, kojim rukovodi ministar Predrag Bošković, to nije tražilo u pozivu za javno nadmetanje.

Bonus video: