Nema dokaza da je Lješkovićeva napravila štetu od milion i po

Viši sud odbacio optužbu, ali se suvlasnik “Mall group” Goran Rašović žalio Apelacionom
2937 pregleda 0 komentar(a)
Sud nije utvrdio postojanje dokaza: Sanja Lješković, Foto: Facebook
Sud nije utvrdio postojanje dokaza: Sanja Lješković, Foto: Facebook

Vijeće Višeg suda odbacilo je optužnicu koju je suvlasnik “Mall group” Goran Rašović, kao oštećeni i tužilac, podnio protiv stečajne upravnice tog preduzeća Sanje Lješković, a koju optužuje za zloupotrebu službenog položaja i da je, između ostalog, nanijela štetu stečajnom dužniku i povjeriocima u iznosu ne manjem od milion i po eura.

Da nema mjesta optužbi protiv stečajne upravnice odlučili su predsjednik Vijeća Višeg suda Boris Savić, zajedno sa članovima sudijama: Radomirom Ivanovićem i Vesnom Pean.

“Nema dokaza koji bi ukazivali na vezu između radnji prouzrokovanih stečajnim postupkom i navoda oštećenog o materijalnoj šteti u iznosu od 1.500.000 eura, niti ima dokaza da je takva šteta za ovo privredno preduzeće uopšte i nastala imajući u vidu imovinu i potraživanja, niti se može prejudicirati dalji tok trajanja postupka u prvom redu vezano za postupak prinudne naplate po pravosnažnim sudskim presudama”, navodi se, između ostalog, u rješenju Višeg suda u koje su “Vijesti” imale uvid.

Rašović se, u međuvremenu, na ovu odluku Savićevog vijeća žalio Apelacionom sudu Crne Gore.

“Viši sud Podgorice prije svoje odluke i zakazanog ročišta za preispitivanje podijete optužnice nije sproveo uobičajene postupke, koji bi doprinijeli pravilnom i zakonitom ocjenjivanju preispitivane optužnice, kao što je saslušanje stranaka u postupku, istražne radnje itd., zbog čega je tužilac dubokog uvjerenja da je Viši sud donio odluku i prije održanog ročišta”, naveo je između ostalog Rašović u žalbi Apelacionom sudu.

On je napomenuo u žalbi, takođe, da Viši sud prethodno nije izvršio uvid “u najbitnije dokaze na kojima zasniva svoju odluku, a koji se nalaze u spisima predmeta St. br. 134/16”.

Stečaj u Mall group u Privrednom sudu traje od marta 2016.godine, a uveden je na zahtjev NLB banke zbog nevraćenog kredita.

Rašović prijavio i sudiju Anđelića

Rašović je 2. decembra ove godine stečajnog sudiju Miodraga Anđelića prijavio Sudskom savjetu Crne Gore zbog, kako se tvrdi u prijavi, “nesavjesnog, pristrasnog i nezakonitog postupanja u stečajnom postupku” nad njegovom firmom.

Sudija Privrednog suda Faruk Mušović prošlog mjeseca prekinuo je parnicu u kojoj je suvlasnik firme “Mall group” u stečaju tužio stečajnu upravnicu Lješković i državu Crnu Goru radi nadoknade štete i tražio da mu solidarno isplate tri miliona eura, odnosno po milion i po. Parnica će biti nastavljena nakon okončanja stečajnog postupka.

Bonus video: