Ko je ovdje zastupnik Vektre?

Iz Vektre Montenegro su stigla dva advokata na ročište, Ranko Grbavac i Perko Keković, a po nalogu izvršnog direktora i osnivača kompanije, Dragana Brkovića i navodno novog direktora Vladana Tekića
3303 pregleda 2 komentar(a)
Brković, Foto: Luka Zeković
Brković, Foto: Luka Zeković

Rasprava o zahtjevu za pokretanje stečaja u Vektri Montenegro odgođena je za 5. februar iduće godine zbog službenog odsustva sudije Privrednog suda Zorana Ašanina. Postupak se vodi za pokretanje stečaja u Vektri Montenegro na zahtjev NLB Interfinanz AG iz Ciriha, zbog nevraćenih kredita od oko 60 miliona eura.

Iz Vektre Montenegro su stigla dva advokata na ročište, Ranko Grbavac i Perko Keković, a po nalogu izvršnog direktora i osnivača kompanije, Dragana Brkovića i navodno novog direktora Vladana Tekića.

Prema dostupnim podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), Brkovićevo ime je i dalje upisano za funkciju izvršnog direktora Vektre, iako mu je povjerilac NLB Interfinanz prinudnim izvršenjem preuzeo vlasnički udio u firmi. „Po kojem osnovu ste ovdje predstavnik Vektre Montenegro“, pitao je Kekovića Brkovićev advokat Grbavac, na šta mu je Keković uzvratio da to pita sudiju.

Privremeni stečajni upravnik Vektre je Radojica Grba. Kontroverzni biznismen Brković gubi kontrolu nad svojom glavnom kompanijom, jer je zbog nevraćenog duga preuzima finansijska institucija NLB Interfinanz AG.

Bonus video: