Saglasnost Vlade za zaduženje IRF-a: Novih 30 miliona preduzetnicima

Vlada potvrdila Plan privatizacije za 2018. godinu, koji je utvrdio Savjet za privatizaciju
0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Vlada Crne Gore
Vlada Crne Gore, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 02.03.2018. 10:40h

Vlada je dala saglasnost da se investiciono-razvojni fond zaduži 30 miliona eura kod Razvojne banke Savjeta Evrope. Novac je namijenjen za podršku preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima putem kredita do 50 hiljada eura.

Donijeta je i uredba o informisanju potrošača o hrani koja treba da doprinese nesmetanom funkcionisanju tržišta, slobodnom protoku i stavljanju na tržište proizvedene hrane, kao i promociji kvalitetnih proizvoda.

Vrijednost koeficijenta za obračun osnovne zarade zaposlenog u javnom sektoru u ovoj godini ostaće u bruto iznosu na 90 eura, odlučila je juče Vlada. Odluka je donijeta, kako je saopšteno iz Vlade, nakon pregovora sa predstavnicima reprezentativnih sindikata.

Izmijenjena je odluka o otpremnini zaposlenih u javnom sektoru tako da je utvrđeno da zaposlenom prilikom odlaska u penziju pripada otpremnina u vrijednosti od 14 obračunskih vrijednosti koeficijenta koju utvrđuje Vlada.

“Izmjene su, takođe, usaglašene sa predstavnicima reprezentativnih sindikata Unijom slobodnih sindikata Crne Gore i Savezom sindikata Crne Gore”, saopšteno je iz Vlade nakon sjednice.

Vlada potvrdila Plan privatizacije za 2018. godinu, koji je utvrdio Savjet za privatizaciju.

Bonus video: