Sekulić podnio ustavnu žalbu i najavio krivične prijave

Osnovni sud u Nikšiću ljetos se proglasio nenadležnim za postupanje po Sekulićevoj tužbi. On je tužio Skupštinu i tražio od suda da poništi prošlogodišnje odluke o izboru Branka Kovijanića za predsjednika Savjeta EKIP-a i Šalete Đurovića za člana Savjeta EKIP-a
6539 pregleda 6 komentar(a)
Sekulić (arhiva), Foto: Boris Pejović
Sekulić (arhiva), Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.12.2019. 08:06h

Član Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) Zoran Sekulić podnio je ustavnu žalbu “zbog povrede prava na pravni lijek i povrede prava na suđenje u razumnom roku”, a u vezi sa sporom koji je pokrenuo protiv Skupštine Crne Gore, saznaju “Vijesti”.

Osnovni sud u Nikšiću ljetos se proglasio nenadležnim za postupanje po Sekulićevoj tužbi. On je tužio Skupštinu i tražio od suda da poništi prošlogodišnje odluke o izboru Branka Kovijanića za predsjednika Savjeta EKIP-a i Šalete Đurovića za člana Savjeta EKIP-a.

“Do sada je u ukupnoj pravnoj proceduri donošenja i osporavanja nezakonitih odluka ostvareno biće dva krivična djela i to zloupotreba službenog položaja i uskraćivanje prava na upotrebu pravnog sredstva, u čije izvršenje je uključen širok krug lica, a protiv kojih imam namjeru da podnesem krivične prijave, posebno zbog činjenice da u redovnim i manje konfliktnim procedurama teško uspijevam da otklonim negativne posljedice njihovih nezakonitih radnji”, ističe se u žalbi Ustavnom sudu.

Dok se čekala presuda u Osnovnom sudu, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica donijela je pravni stav da se “odluka Skupštine Crne Gore o izboru, imenovanju ili razrješenju javnog funkcionera ne može pobijati u upravnom sporu niti u parničnom postupku, osim kada je to izričito zakonom propisano”. Sekulić u žalbi ocjenjuje da, nakon svega, ima osnova za ustavnu žalbu.

Bonus video: