Ponude za aerodrome na pojašnjenju

Rok za objavljivanje ponuđača koji su prošli pretkvalifikacije odložen za 15. januar
1397 pregleda 0 komentar(a)
Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović
Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović

Ministarstvo saobraćaja produžilo je rok za pojašnjenja - evaluaciju pretkvalifikacionih prijava na tenderu za zakup aerodroma Podgorica i Tivat, pa će do 15. januara učesnici biti obaviješteni o rezultatima javnog oglasa za pretkvalifikaciji.

Rok je produžen zbog, piše na sajtu Ministarstva, “neophodnosti pribavljanja pojašnjenja u vezi sa pojedinim prijavama za pretkvalifikaciju”.

Prema informacijama “Vijesti”, dva ponuđača nijesu predala zadovoljavajuće ponude i ukoliko ih ne poboljšaju vjerovatno će biti odbijene, a još neki ponuđači mogu da pojasne djelove svojih ponuda.

Ovo odlaganje odluke koji od sedam ponuđača su prošli pretkvalifikacioni tender za 20 dana, može poljuljati plan Vlade da se novi gazda aerodroma dobije prije početka ljetnje sezone.

Nakon objavljivanja liste izabranih ponuđača, slijedi sastavljanje ugovora o koncesiji i upućivanje poziva kvalifikovanim ponuđačima. Oni će imati rok od 60 dana da dostave konačne ponude, koje ponovo ocjenjuje Tenderska komisija.

Ponude za crnogorske aerodrome su dostavili tursko-danski konzorcijum Cengiz & Copenhagen Airports, francusko-turski ADP-TAV i DAA-Bouygues-Marguerite-TII kojeg čine kompanije iz Irske, Francuske i Luksemburga. Samostalne ponude dostavile su kompanije Incheon iz Južne Koreje, GMR iz Indije, Corporacion America Airports iz Luksemburga i Limak iz Turske.

Bonus video: