Glavni grad: Parking naplaćujemo u skladu sa zakonom

"Odluka Ustavnog suda se odnosi na Odluku o javnim parkiralištima iz 2015, koja je prestala da važi usvajanjem nove Odluke na sjednici od 23. decembra 2019. i uopšte ne tretira naplatu parkinga, već samo usaglašenost Odluke sa Zakonom o komunalnim djelatnostima", navode iz Glavnog grada
4199 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Glavni grad naplaćuje parking apsolutno u skladu sa zakonom i važećim propisima, saopšteno je iz lokalne samouprave.

"Skupština Glavnog grada je na sjednici održanoj 23. decembra 2019. godine, na osnovu Zakona o komunalnim djelatnostima, donijela novu Odluku o javnim parkiralištima na teritoriji Glavnog grada, koja je već stupila na snagu. Odluka Ustavnog suda se odnosi na Odluku o javnim parkiralištima iz 2015. godine, koja je prestala da važi usvajanjem nove Odluke na sjednici od 23. decembra 2019. godine, i uopšte ne tretira naplatu parkinga, već samo usaglašenost Odluke sa Zakonom o komunalnim djelatnostima", navode iz Glavnog grada.

Zakonom o komunalnim djelatnostima je, dodaju, predviđeno da jedinice lokalne samouprave propisuju način i uslove organizovanja i obavljanja komunalne djelatnosti i uslove za pružanje komunalnih usluga.

"A nova Odluka o javnim parkiralištima na teritoriji Glavnog grada bila je na javnoj raspravi u novembru 2019. godine, dok je centralna javna rasprava je održana 25. novembra", zaključuju iz Glavnog grada.

Bonus video: