POTPISAN SPORAZUM O ZAKUPU ZEMLJIŠTA

Akva park u Ulcinju u funkciji prije početka sezone, Nrekić: Najavio sam godinu investicija i evo je prva

Kompletan zabavni vodeni kompleks, kako je navedeno iz kabineta Nrekića, imaće kupalište za odrasle i djecu, bazen sa toboganima, bazen za skokove i ostale prateće sadržaje
3439 pregleda 1 komentar(a)
Sa potpisivanja sporazuma, Foto: Opština Ulcinj
Sa potpisivanja sporazuma, Foto: Opština Ulcinj
Ažurirano: 10.01.2020. 19:58h

Akva park, vrijedan sedam miliona eura, koji će se prostirati na površini od oko 26 hiljada kvadrata u blizini Ade Bojane, biće stavljen u funkciju prije početka sezone, saopštili su na konfeneciji za novinare predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić i ovlašćeni predstavnik konzorcijuma "Aqua park & entertainment" iz Rožaja i turske kompanije "Polin", Edin Pepić nakon što su danas u Ulcinju zaključili ugovor o zakupu zemljišta na 30 godina. 

Konzorcijum je, kako je kazao Nrekić, već uplatio prvu ratu zakupa u iznosu od 46.650 eura.

"Najavio sam da će ovo biti godina investicija i evo je prva već stigla. Zadovoljan sam iako smo imali tešku prošlu finansijsku godinu, nikad goru od uvođenja pluralizma. Ali gledamo naprijed i imamo podršku Vlade", kazao je Nrekić.

Kompletan zabavni vodeni kompleks, kako je navedeno iz kabineta Nrekića, imaće kupalište za odrasle i djecu, bazen sa toboganima, bazen za skokove i ostale prateće sadržaje.

Priča o izgradnji akva parka u Ulcinju aktuelna je već nekoliko godina, ali raniji pokušaji na realizaciji tog projekta, propali su zbog neriješenih imovinskih odnosa.

Pepić je kazao da oprema još nije stigla u Bar, ali da će investicija uprkos tome biti realizovana na vrijeme.