Žalili se Višem tužilaštvu na rješenje kojim je odbačena krivična prijava protiv Vasilija Miličkovića

Predstavnici PIR-a tvrde da Miličković “nanosi ogromnu štetu međunarodnom ugledu naše majke Crne Gore”. “To radi kontinurano, a da vi ništa ne preduzimate , a čak ste i predhodnu krivičnu prijavu odbili kao neosnovanu”, navodi se u žalbi Više tužilaštvu i tužioci mole da Miličkovića što prije “utamniče”
3044 pregleda 3 komentar(a)
Vasilije Miličković, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević
Vasilije Miličković, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 30.01.2020. 15:13h

Predsjednik Partije penzionera (PIR) Momo Joksimović i članovi te partije Marko Kampe, Božidar Raičević i Radisav Korać žalili su se Višem državnom tužilaštvu na rješenje Osnovnog državnog tužioca iz Podgorice, kojim je odbačena krivična prijava protiv Vasiija Miličkovića manjinskog akcionara Elektroprivrede.

Predsjednik PIR-a podnio je krivičnu prijavu Državnom tužilaštvu, prije više od godinu, prijavu protiv Miličkovića, zbog, kako se navodi, “iznošenja u javnosti, grubih neistina : protiv predsjednika Vlade, nadležnih ministara, zatim upravnih odbora u EPCG, pojedinih sudija i tužilaca, čime je povrijedio ugled, čast i dostojanstvo ovih crnogorskih organa i institucija, i odgovornih lica u njima”.

“Zbog grubih neistina i proizvoljnih tvrdnji gospodina Miličkovića u vezi korupcije i navodnog lopovluka u RUPV i EPCG , čime je nanio nesagledive posljedice Crnoj Gori i njenim institucijama, predlažemo da VDT Ivica Stanković i specijalni tužilac Milivoje Katnić, odmah privedu i pritvore Miličkovića i odrede mu pritvor najmanje od 30 dana , kako nebi uticao na svedoke , i nakon prikupljenih dokaza i činjenica podnesu protiv njega tužbu sudu zbog nanijetih nesagledivih posljedica po CG i njenu budućnost,”, istakao je Joksimović u prvobitnoj prijavi.

U žalbi Višem državnom tužilaštvu, predstavnici PIR-a ističu ovih dana “da se drski i neobuzdani g Miličković obratio i međunarodnim institucijama preko EU kancelarije g-dina Aiva Orava, pozivajući međunarodne institucije i g-đu Margaret Vestager da se miješaju u naše unutrašnje stvari, da nam oni uređuju tržište električne energije koje besprekorno funkcioniše, a da je to tako možete dobiti od izvršnog direktora EPCG g.Igora Novejića, koji kupuje električnu energiju iz obnovjivih izvora od vlasnika tih proizvođača koji su režimski judi, po višestrukoj cijeni”, ističe se u žalbi.

Predstavnici PIR-a dalje tvrde da Miličković “nanosi ogromnu štetu međunarodnom ugledu naše majke Crne Gore”.

“To radi kontinurano, a da vi ništa ne preduzimate , a čak ste i predhodnu krivičnu prijavu odbili kao neosnovanu”, navodi se u žalbi Više tužilaštvu i tužioci mole da Miličkovića što prije “utamniče”.

Miličković: Razumijem PIR i pozivam na TV duel Markovića i Katnića

U ogovoru na žalbu vezano za odbijanje krivične prijave njego, Miličković je kazao da ima”puno razumijevanje za podnosice prijave,jer zaista nije normalno da za bilo kojeg predsjednika države,premijera bilo ko kaže u Evropi 21. vijeka da su pljačkaši i organizatori najmonstruoznijih pljaki državne imovine građana,a da to niko ne demantuje”.

“Ako se tome doda da ja godinama podnosim krivične protiv 28 sudija

i devet tužilaca na čelu sa Glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem i VDT Ivicom Stankovićem , kao čelnicima zaštite organizovanog kriminala tzv. ”uže i šire familije Đukanović” i da na te optužbe niko ne reaguje, da ih niko od prozvanih ne demantuje,onda nije ni čudo ni potpisnicima krivične prijave protiv mene”, naveo je Miličković i pozvao na TV duel premijera Markovića i tužioca Katnića.

Bonus video: