U Metalcu ništa novo: "Izgleda definitivno da je kraj"

„Nema posla, nema materijala, nema para. Niko nam se na obraća kao da ne postojimo", kazao je Radisav Bulatović, koji je sa kolegama došao ispred fabrike očekujući da im se neko od rukovodstva obrati
2797 pregleda 6 komentar(a)
Radnici Metalca, Foto: Svetlana Mandić
Radnici Metalca, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 03.02.2020. 09:46h

Radnici nikšićkog Metalca Termochem strahuju da je katanac na preduzeću neminovan jer je početak proizvodnje koji je prekinut 27.decembra do sada pet puta odlagan bez konkretne najave kada će ponovo biti pokrenuta.

„Nema posla, nema materijala, nema para. Niko nam se na obraća kao da ne postojimo. Nemamo pojma šta se radi. Direktori nijesu dolazili, gazda nije dolazio. Nikakvo rješenje nemamo, a nemamo i nikakav plan. Izgleda definitivno da je kraj“, kazao je Radisav Bulatović koji je sa kolegama došao ispred fabrike očekujući da im se neko od rukovodstva obrati.

Prema riječima Nika Ćetkovića to je upravo onaj minimum koji očekuju – da znaju na čemu su.

„Da makar neko izađe, direktor ili gazda, i kažu nam šta će da bude, da li će firma da radi ili će da se zatvori, na čemu smo i šta da radimo. Imamo nekih obećanja, biće, sačekajte, ali više se teško može čekati. Ništa pozitivno ne vidimo u ovome. To je realnost neka, da će se firma zatvoriti. To i očekujemo“, kazao je Ćetković.

metalac
Radnici Metalca(Foto: Svetlana Mandić)

Proizvodnja u Metalcu je prekinuta 27.decembra zbog, kako tvrde zaposleni, nedostatka gasa i sirovina. Radnicima su dvije trećine oktobarske zarade isplaćene u decembru, dok na trećinu, novembarsku u iznosu od po 250 eura, koliko im je, prema njihovim riječima, kao i decembarsku još čekaju.

Direktor preduzeća, Živorad Krsmanović, prošle sedmice je kazao da proizvodnja neće početi 3. februara jer nijesu obezbijedili sredstva za njen nastavak.

„Klijent sa kojim smo ugovorili posao za Litvaniju ne izjašnjava se i čekamo još uvijek njihov odgovor. Ako bude pozitivan ooni bi prvo uplatili novac za proizvode koji su već u Litvaniji. Problem je što matična kuća ne može trenutno da nam pomogne zbog finansijskih problema u kojima se i sama nalazi”, kazao je tada Krsmanović.

Metalac je u stečaju bio od 2014.godine do sredine 2016. Kada ga je kupila češka kompanija Termochem.

Bonus video: