Formiran klaster stočarstva u Bijelom Polju

Članovi Upravog odbora Klastera stočarstva su: Bojan Kovačević (Mesopromet), Mladen Prebiračević (MILKA MTK), Slavko Moračanin (MILKOM-Pavino Polje), Edis Vreva, Sakib Čindrak, Vučko Pešić, Alija Durović, Ivo Miladinović i Rešad Hasanović
1112 pregleda 0 komentar(a)
Sa formiranja klastera, Foto: Jadranka Ćetković
Sa formiranja klastera, Foto: Jadranka Ćetković

U Bijelom Polju danas je formiran klaster stočarstva, koji su osnovali predstavnici prerađivača, kooperanata, otkupljivača i proizvođača.

Za predsjednika ovog udruženja je izabran Edis Vreva poljoprivredni proizvođač i kooperant.

Vreva je kazao da ga kao poljoprivrednika veoma raduje osnivanje udruženja koje će u narednom period zajedno sa Opštinom Bijelo Polje i resornim Ministarstvom baviti rješavanjem problema i unapređivanjem saradnje između svih nas u lancu stočarstva, kako bi smo bili konkurentniji na tržistu.

Osnivanju Klastera su prisustvovali Slobodan Jelić, sekretar Sekretarijata za preduzetništvo i ekonomski razvoj i Armin Spahić, predstavnik ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

“U Upravni odbor klastera je uključeno devet predstavnika, od čega su tri predstavnika preduzeća, odnosno dva predstavnika mljekara i jedan mesne industrije iz Bijelog Polja, dok je šest mjesta u Upravnom odboru pripalo predstavnicima poljoprivrednih gazdinstava” – rekao je Armin Spahić, predstavnik projekta Stvaranja klastera i transformacije ruralnih poručja koji realizuje Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Članovi Upravog odbora Klastera stočarstva su: Bojan Kovačević (Mesopromet), Mladen Prebiračević (MILKA MTK), Slavko Moračanin (MILKOM-Pavino Polje), Edis Vreva, Sakib Čindrak, Vučko Pešić, Alija Durović, Ivo Miladinović i Rešad Hasanović.

Bonus video: