sedamnaest odsto više putnika nego lani

Orlandić: Rekordni januar, iz Podgorice će se letjeti i za Zagreb

"Sve veći broj linija koje otvaramo sa najprestižnijim avio kompanijama doprinosi atraktivnosti Crne Gore kao turističke destinacije", kazao je direktor Aerodroma Crne Gore
4709 pregleda 14 komentar(a)
Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 03.02.2020. 14:55h

Aerodromi Crne Gore (ACG) su u januaru, prema prvim statistikama, opslužili 17 odsto više putnika nego u istom periodu 2019. godine, što je, kako je kazao izvršni direktor ACG Danilo Orlandić, odličan poslovni početak godine.

"Skoro 15.000 putnika više daje nam za pravo da vjerujemo da će ovo biti izuzetna godina za Aerodrome Crne Gore. Osim porasta broja putnika, porastao je i broj aviona koji su saobraćali sa podgoričkog i tivatskog aerodroma, a ove dvije vazdušne luke uskoro će biti povezane i sa novim destinacijama", kazao je Orlandić.

On je najavio da će 23. februara biti otvorena linija za Krakov, nakon čega će se, kako je rekao, iz Podgorice letjeti za Dablin, Poznanj, Zagreb, Kijev i Lisabon.

"Sve veći broj linija koje otvaramo sa najprestižnijim avio kompanijama doprinosi atraktivnosti Crne Gore kao turističke destinacije. Ne manje važna je i činjenica da naši građani, zahvaljujući prvenstveno dobrim ugovorima koje sklapamo sa low cost kompanijama, imaju mogućnost da češće jeftino putuju i time unaprjeđuju svoj lični i profesionalni život", kazao je Orlandić.

Preporučujemo za Vas