“Sveti Stefan hoteli” na Slobodnom tržištu berze

Prošlogodišnjom podjelom Hotelske grupe “Budvanska rivijera” na dvije firme, stvorena je kompanija "Sveti Stefan hoteli". Nominalna vrijednost jedne akcije HG “Budvanska rivijera” je snižena na 6,78 eura, dok nominala jedne dionice novoformiranog akcionarskog društva “Sveti Stefan hoteli” iznosi 3,187 eura
4354 pregleda 2 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović
Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović
Ažurirano: 03.02.2020. 17:57h

U skladu sa odredbama člana 66. Pravila Montenegroberze i prošlonedjeljnom odlukom ove institucije, dionice kompanije"Sveti Stefan hoteli" iz Budve od jutros su uključene na Slobodno berzansko tržište, i njihova cijena dnevno se ne može mijenjati plus ili minus 20 odsto, u odnosu na prethodni dan trgovine.

Na berzi se danas nije trgovalo ovom hartijom od vrijednoti, a posljednja tržišna cijena iznosi 3,28 eura.

Prošlogodišnjom podjelom Hotelske grupe “Budvanska rivijera” na dvije firme, stvorena je kompanija "Sveti Stefan hoteli". Nominalna vrijednost jedne akcije HG “Budvanska rivijera” je snižena na 6,78 eura, dok nominala jedne dionice novoformiranog akcionarskog društva “Sveti Stefan hoteli” iznosi 3,187 eura.

Svi bivši akcionari budvanske kompanije dobili su proporcionalan dio vlasništva u oba društva.

Za strateško vlasništvo u HG “Budvanska rivijera” zainteresovan je srbijanski tajkun Miodrag Kostić, dok je najveći broj akcija novoosnovane firme "Sveti Stefan hoteli" do sada kupljen posredstvom Univerzal Capital banke koju kontroliše grčki biznismen Petros Statis.

Trodnevno ukidanje cjenovnog ograničenja za Centar iz Igala

Odbor direktora Montenegroberze je danas donio Odluku o ukidanju trodnevnog cjenovnog ograničenja za akcije emitenta „Centar za odmor, rekreaciju i liječenje” iz Igala. Postupajući po zahtjevu ovlašćenog učesnika i uvidom u sistem trgovanja berze i stanje naloga, Odbor direktora berze je ocijenio “da je u pitanju nelikvidni finansijski instrument i da su se stekli uslovi za ukidanje cjenovnog ograničenja na period od tri radna dana, počev od utorka, 4. februara 2020. godine, u cilju omogućavanja sklapanja transakcija tržišnog simbola COIG”. “Ukinuto cjenovno ograničenje važiće zaključno sa četvrtkom, 6.februara 2020.godine”, saopštili su iz Montenegroberze.

Bonus video: