Advokat: Nema govora o krivičnom djelu

Parnica je povedena zbog pozajmice od oko 100 hiljada eura navodno datih “na ruke”, za koju se firma MMC Engineering u stečaju optužuje da ga nije vratila Cyrillic Capitalu
1814 pregleda 0 komentar(a)
Ročište odgođeno za 5. mart: Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Ročište odgođeno za 5. mart: Privredni sud, Foto: Savo Prelević

Specijalna tužiteljka Lidija Mitrović vratila je Privrednom sudu spise u vezi sa parnicom koju je preduzeće Cyrillic Capital pokrenulo protiv firme MMC Engineering u stečaju, ali se stečajni upravnik tužene firme Veljko Rakočević nije juče pojavio u sudnici, a tvrde da je uredno pozvan.

Parnica je povedena zbog pozajmice od oko 100 hiljada eura navodno datih “na ruke”, za koju se firma MMC Engineering u stečaju optužuje da ga nije vratila Cyrillic Capitalu.

Sudija Privrednog suda Nataša Bošković dostavila je krajem prošle godine spise predmeta glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću „zbog osnovane sumnje da su počinjena djela organizovanog kriminala”.

„To je bio građansko-pravni odnos između stranaka i nema govora o nikakvom krivičnom djelu“, odgovorio je „Vijestima“ advokat “firme Cyrillic Capital Nikola Laković na pitanje da se izjasni o ovom slučaju.

Tužiteljka je vratila predmet sutkinji Bošković dan prije zakazanog ročišta uz pismo pročitano juče u sudu, u kojem se navodi i broj pod kojim su ovi parnični spisi zavedeni u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Stečaj firmi MMC Engineering pokrenut je rješenjem Privrednog suda 4. septembra 2013. Radilo se o firmi za proizvodnju promet roba i usluga (export-import), čija je djelatnost bila agencija za nekretnine. Zvanično, osnivač firme Cyrillic Capital, koja se bavi konsaltingom, je PG Logistics INC.

Parnica je povedena četiri i po godine nakon što je pokrenut stečaj MCC-u. Stečajni sudija u ovom predmetu je Dragan Vučević.

Advokat tužioca - Cyrillic Capital objasnio je juče da je parnica pokrenuta 6. marta 2018. “nekoliko dana ili najviše osam dana” od kada je dobio otpravak suda da potraživanje nije priznato u stečajnom postupku.

Sutkinja Bošković je jučerašnje ročiše odgodila za 5. mart i zatražila da joj se, u međuvremenu, dostave stečajni spisi u vezi s MMC-om.

Stečajni upravnik Rakočević, nakon stečaja 2013, prvo nije priznao potraživanje, zbog čega je i pokrenuta parnica. U odgovoru na tužbu pred Privrednim sudom, međutim, naknadno je priznao tužbeni zahtjev.

Bonus video: