Brkoviću plijene imovinu

Pravosnažne presude protiv Vektre Jakić svakodnevno stižu kancelariji izvršitelja tako da se može očekivati da, ukoliko ne bude izmirivao obaveze, Brkovićeva firma ostane bez imovine
117 pregleda 16 komentar(a)
Vektra Jakić, Foto: Goran Malidžan
Vektra Jakić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 08.12.2018. 20:36h

Vektra Jakić, vlasništvo Dragana Brkovića, mogla bi uskoro da ostane i bez trećeg kamiona, nakon što je sudski izvršitelj popisao jedno od vozila kompanije, zbog neizmirivanja obaveza radnicima.

Nedavno su zbog dugovanja prema radnicima, a po osnovu pravosnažnih sudskih presuda, sudski izvršitelji prodali dva Brkovićeva kamiona marke MAN sa prikolicama za oko 60.000 eura. Od tog novca izmiren je veći dio dugovanja za oko 35 radnika.

Ostalo je neizmireno još dvadesetak hiljada, pa su sudski izvršitelji ponovo bili primorani da popišu jedan od Brkovićevih kamiona, koji će se naći na licitaciji, ukoliko ne izmiri dugovanja.

Izvršitelji su angaživali vještaka koji treba da procijeni vrijednost kamiona, ali mu iz Kompanije Vektra Jakić još nijesu dozvolili da to uradi. Ukoliko i dalje ne budu dozvoljavali vještaku da obavi svoj posao, sudski izvritelji biće primorani da traže asistenciju policije.

Pravosnažne presude protiv Vektre Jakić svakodnevno stižu u kancelariju pljevaljskih izvršitelja tako da se može očekivati da će u narednom periodu, ukoliko ne bude izmirivao obaveze, Brkovićeva firma ostati bez druge imovine.

Dug od Brkovića nije bilo moguće naplatiti skidanjem novca sa računa firme, s obzirom na to da je u blokadi duže vrijeme.

Dva Brkovićeva kamiona su prodata nakon što je Brković uplatio samo jednu od tri rate duga. Posljednja je trebalo da budei isplaćena 15. juna.

Tužbu protiv Brkovića podnijeli su bivši radnici pogona za proizvodnju peleta, kao i bivši radnici kojima Brković nije isplaćivao dugovanja po osnovu reprograma duga.

Petnaestorici radnika pogona peletare Brković je ranije uručio rješanja o prestanku radnog odnosa, nakon što su tražili da im isplati makar dvije od pet zaostalih zarada.

Brković je u rješenjima o otpustu radnika, međutim, naveo da su zaposleni odbili da izvrše radne obaveze i da je zbog toga sa njima morao da raskine radni odnos.

U međuvremenu Brković je tužio otpuštene radnike tražeći od njih da mu isplate 250.000 eura jer su navodno odbijali da izvrše svoje radne obaveze što je uticalo da se obustavi cio tok proizvodnje. Sutkinja

Osnovnog suda u Pljevljima Radojka Marjanović odbacila je tužbu kompanije “Vektra Jakić”, a u obrazloženju je navela da firma nije dokazala da je pretrpjela štetu.