Marković na čelu crnogorske delegacije na Investicionom samitu za Zapadni Balkan u Londonu

Cilj regionalnog investicionog samita je da okupi premijere Crne Gore, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Makedonije kako bi se sa najvišeg nivoa predstavile investicione i poslovne mogućnosti Regiona Zapadnog Balkana u kontekstu privlačenja direktnih stranih investicija i saradnje na prekograničnim projektima
8 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.02.2018. 17:11h

Delegacija Crne Gore na čelu sa premijerom Duškom Markovićem boraviće u ponedjeljak u Londonu na Investicionom samitu za Zapadni Balkan, koji organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Cilj regionalnog investicionog samita je da okupi premijere Crne Gore, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Makedonije kako bi se sa najvišeg nivoa predstavile investicione i poslovne mogućnosti Regiona Zapadnog Balkana u kontekstu privlačenja direktnih stranih investicija i saradnje na prekograničnim projektima.

Samit će otvoriti predsjednik EBRD Suma Čakrabarti i bugarski premijer Bojko Borisov, države koja predsjedava Evropskom unijom. Učesnicima Samita obratiće se i predstavnik Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Pored Markovića na Samitu učestvuju predsjednici vlada država Balkanske šestorke - Ana Brnabić, Ramuš Haradinaj, Edi Rama, Zoran Zaev i Denis Zvizdić.

U sklopu Samita, Marković će potpisati Memorandum o razumijevanju između Vlade Crne Gore i EBRD.

U delegaciji Crne Gore su ministri finansija i ekonomije Darko Radunović i Dragica Sekulić.

Bonus video: