Pjevač Zoran Kalezić postao registrovani poljoprivrednik

Kalezić poručio ministru Simoviću da ga prati pjesma „Tamo đe se gusle čuju“
14795 pregleda 16 komentar(a)
Kalezić i Simović
Kalezić i Simović

Pjevač Zoran Kalezić od danas je registrovani poljoprivredni proizvođač.

Rješenje mu je danas uričio ministar poljoprivrede Milutin Simović, koji je posjetio njegovo imanje u Opštini Danilovgrad.

Kalezić je kako navode u saopštenju iz Ministarstva kazao da je srećan što je dobio zvanično rješenje i šansu da postane ugledan poljoprivredni proizvođač, na svom imanju i na svojoj đedovini.

„Od danas pa nadalje trudiću se još više da radim, da napravim nešto lijepo. A ovdje, Bogu hvala, sve rađa, čemu se god malo pažnje posveti to će nagraditi, to će roditi, jer ovo je podneblje takvo. Nadam se, kada idući put dođete, da će moje gazdinstvo biti unaprijeđeno. I neka vas prati pjesma „Tamo đe se gusle čuju“, kazao je Kalezić.

Iz Ministarstva navode i da Crna Gora iz godine u godinu bilježi rast broja registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, kao pretpostavke za konkurisanje za brojne vidove izdašne bespovratne podrške.

Sada je u Crnoj Gori 11.888 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.

Ministarstvo poljoprivrede pozvalo je sve zainteresovane poljoprivrednike da registruju svoja gazdinstva.

"Procedura registracije je besplatna i može se obaviti širom Crne Gore u Savjetodavnim službama u kojima se pored savjeta mogu dobiti i informacije o programima bespovratne podrške", navedeno je u saopštenju.

Bonus video: