SDP traži da se odloži razmatranje ugovora o zakupu dijela imovine "Oboda"

Iz SDP-a navode da je ugovor koji treba da se razmatra na sjednici zakazanoj za sjutra odbornicima stigao juče
824 pregleda 2 komentar(a)
Cetinje, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Cetinje, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Odbornički klub Socijaldemorkatske partije (SDP) Cetinje zatražio je danas da Skupština Prijestonice odloži razmatranje ugovora o zakupu dijela imovine "Oboda" za narednu nedjelju, budući da je ugovor koji treba da se razmatra na sjednici zakazanoj za sjutra odbornicima stigao juče, saopšteno je iz SDP-a.

"Kako se radi o kompleksnoj temi i materijalu koji je na 77 stranica, smatramo da je nužno da se o ovako bitnom pitanju ne odlučuju "preko koljenja", već da se detaljno sagledaju svi elementi ugovora, obaveze i ulaganja svih strana i potencijalni benefiti za naš grad i građane. Naravno, SDP se čvrsto zalaže za ekonomsku valorizaciju biznis zone "Gornji Obod" i zbog toga smo i vodili kampanju da Prijestonica otkupi taj prostor i privede ga namjeni, odnosno nađe partnera koji će ga iskoristiti za pokretanje proizvodnje. Upravo zbog toga što naša ideja o pokretanju proizvodnje i zapošljavanju građana Cetinja u ovoj zoni u procesu ugovaranja, smatramo da je potrebno pažljivo razmotriti sve aspekte ponuđenog ugovora, kako nam se ne bi dešavali promašaji koje smo imali prilike da vidimo prilikom priče o MACCOC-u", navode iz SDP-a.

U toj partiji ističu kako su uvjereni da prostor "Gornjeg Oboda" predstavlja šansu za razvoj Cetinja ukoliko se iskoristi na odgovarajući način, te da zbog tako bitne odluke smatraju da je potrebno dati odbornicima Skupštine Prijestonice dovoljno vremana da ponuđeni materijal detaljno prouče.

Bonus video: