Rješenje za naplatu duga naći kroz zakonsku proceduru

Radunović: Ne treba novac iz Srbije, MCP može da plati dug

Ministar finansija je istakao će upravo Zakon o slobodi vjeroispovijesti omogućiti da se jednostavnije prati funkcionisanje vjerskih zajednica
9168 pregleda 33 komentar(a)
Ministar finansija Darko Radunović, Foto: Boris Pejović
Ministar finansija Darko Radunović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.02.2020. 20:28h

Rješenje za naplatu duga Mitropolije crnogorsko-primorske naći će se kroz zakonsku proceduru i razgovore, poručio je ministar finansija Darko Radunović.

On je, gostujući u Dnevniku TVCG, kazao da je sasvim siguran da MCP ima mogućnosti da izmiri svoj dug prema državi.

Radunović je dodao da će upravo Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji je izazvao pažnju, omogućiti da se jednostavnije prati funkcionisanje vjerskih zajednica, prenosi portal RTCG.

"Nije potreban novac iz Srbije da bi se izmirio dug. U zakonskoj proceduri i našim institucijama naći ćemo rješenje", kazao je ministar, komentarišući izjavu ministra odbrane Srbije, Aleksandara Vulina, da će pomoći da se dug MCP otplati.

Radunović je istakao da je zadovoljan naplatom poreza i rezultatima Poreske uprave u posljednje tri godine.

"Ukupan poreski dug na kraju prošle godine bio je na nivou od nekih 378,1 miliona eura, a poznato je da smo krenuli sa 500 i nešto miliona", kazao je on i dodao da je evidentno da je tu uložen veliki napor i veliki trud.

Ministar finansija je kazao i da je Poreska uprava unapređivala samu sebe.

"Oni su organizaciono i kadrovski osvježeni, imaju potencijala da svoj posao obavljaju s potpunim autoritetom", naglasio je Radunović.

Preporučujemo za Vas