uhapšena u januaru

Medojević: Martinovićeva omogućila brutalnu pljačku države

Ta firma je, kako je kazao poslanik DF-a, zbog djelovanja Martinovićeve dobila 3,4 miliona eura, što, kako je rekao, nije bilo moguće izvesti bez odobrenja i direktnog učestovanja direktora Poreske uprave, Miomira M. Mugoše
13150 pregleda 12 komentar(a)
Medojević na današnjem presu, Foto: Screenshot/Facebook
Medojević na današnjem presu, Foto: Screenshot/Facebook
Ažurirano: 26.02.2020. 13:27h

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević, kazao je da je firmi "A cop" zamjenica direktora Poreske uprave Stanislava Beba Martinović omogućavala da "brutalno pljačka državu".

"Tačno se poklapaju dokazi da kad Martinović stupi na funkciju, odmah se pokreće mehanizam prema privilegovanim firmama. S jedne strane se toleriše neplaćanje poreskog duga, a s druge, istovremeno Poreska uprava vraća PDV", rekao je Medojević na konferenciji za medije.

On je kazao da je neviđena drskost da se firmi koja duguje za PDV istovremeno iz budžeta isplaćuje povraćaj PDV-a, kao da je platila više PDV-a nego sto trebalo.

"Kada je Martinović stupila na dužnost 2011. kreću da se tolerišu poreski dugovi firmi A cop - 101.526 eura vraćen PDV te godine. Naredne godine 319.985, a 2014. i 2015. kad Martinović nije na funkciji, nula povraćaja PDV-a. Vraća se Martinović na funkciju i kreće ista šema 2016. -266.040 vraćen PDV, 2017. - 568.791 euro vraćeno toj firmi".

Firmi "A cop" je, istakao je, ukupno vraćeno nezakonito 1,2 miliona eura PDV-a, dok je u istom periodu nakon revizije, ista firma imala dug PDV prema državi 2,1 milion eura.

Ta firma je, kako je kazao, zbog djelovanja Martinovićeve dobila 3,4 miliona eura.

To, kako je rekao, nije bilo moguće izvesti bez odobrenja i direktnog učestovanja direktora Poreske uprave, Miomira M. Mugoše.

Prema saznanjima Demokratskog fronta, Martinovićeva je "zaprijetila Tužilaštvu da će, ako je ne puste na slobodu, otkriti sve detalje o utaji poreza i o vraćanja PDV-a koji vode do Aca i Mila Đukanovića".

Martinovićeva je uhapšena u januaru, u nastavku akcije "Klap".

Preporučujemo za Vas