Potpisan ugovor o prodaji Komercijalne banke, NLB preuzima upravljanje

“Vijesti” su juče od NLB Montenegro banke pokušale da dobiju zvaničnu informaciju o tome da li je posao dogovoren, ali je rečeno da komentar za sve informacije u vezi sa Komercijalnom bankom mogu dati njihove kolege iz Slovenije
3833 pregleda 1 komentar(a)
Komercijalna banka, Foto: Zoran Đurić
Komercijalna banka, Foto: Zoran Đurić

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali, predsjednik Izvršnog odbora Nove Ljubljanske banke Blaž Brodnjak i član Izvršnog odbora te banke Arčibald Kremser potpisali su Ugovor o kupoprodaji akcija, u vezi sa 83,23 odsto običnih akcija Komercijalne banke a.d Beograd, prenosi RTS.

Potpisivanjem ovog ugovora u prostorijama Ministarstva finansija Srbije, Komercijalna banka dobija novog strateškog partnera, koji će nakon završetka transakcije preuzeti i upravljanje bankom.

U saopštenju Ministarstva finansija Srbije navodi se da će Republika Srbija do datuma završetka transakcije ukupno prihodovati više od 450 miliona eura.

“Vijesti” su juče od NLB Montenegro banke pokušale da dobiju zvaničnu informaciju o tome da li je posao dogovoren, ali je rečeno da komentar za sve informacije u vezi sa Komercijalnom bankom mogu dati njihove kolege iz Slovenije. “Vijesti” su sinoć pitale i predstavnike slovenačkog NLB-a da li je tačno da su pregovori završeni, ako jesu - kada se očekuje ugovor i kako će se to odraziti na Komercijalnu banku u Crnoj Gori.

Povezani članci

26. Februar 2020.

Komercijalna banka definitivno Slovencima?

Bonus video: