"POJEDINE INSTITUCIJE NEADEKVATNO REAGUJU"

Vlada: Tužilaštvo da aktuelizuje rad na predmetima u oblasti šumarstva

Na sjednici je usvojen Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za sprječavanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu za period 2019-2021. godine
1749 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore

Pojedine nadležne institucije neadekvatno reaguju u predmetima koji se tiču kršenja Zakona u oblasti šumarstva, zbog čega bi Tužilaštvo trebalo da aktuelizuje rad na njima, ocijenjeno je iz Vlade.

Na današnjoj sjednici je usvojen Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za sprječavanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu za period 2019-2021. godine.

Navodi se da je međuresorsko Koordinaciono tijelo, koje čine predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Uprave za šume, Uprave policije, Vrhovnog državnog tužilaštva, Uprave za inspekcijske poslove, Uprave carina, Poreske uprave i NVO sektora, sprovelo Akcioni plan.

"On sadrži preventivne mjere u cilju predupređivanja pojava koje spadaju u nelegalne aktivnosti; mjere monitoringa i detekcije u cilju aktivnog praćenja i otkrivanja nelegalnih aktivnosti i represivne mjere – čiji je cilj osiguravanje da počinioci nelegalnih aktivnosti budu procesuirani i kažnjeni na adekvatan način", kaže se u saopštenju.

Vlada je pozvala Tužilaštvo da aktuelizuje rad na predmetima koji su pokrenuti u vezi kršenja Zakona u oblasti šumarstva.

Kako je saopšteno, Vlada je dala saglasnost na Program rada i finansijski plan Nacionalne turističke organizacije Crne Gore za ovu godinu.

Ocijenjeno je da visoke stope ekonomskog rasta i prihoda od turizma kao ključne privrede grane, povećanje broja noćenja i profil gostiju potvrđuju Crnu Goru kao kvalitetnu, prestižnu i sigurnu turističku i investicionu destinaciju.

"Vlada će nastaviti da vodi politiku i preduzima mjere kako bi imidž naše zemlje bio ne samo održan na ovako visokom nivou već i unapređivan", kaže se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas