Brkoviću još mjesec za pregovore sa Švajcarcima

Pred sudom je juče trebalo nalaz da brani vještak ekonomsko-finansijske struke Vidak Boričić
1622 pregleda 2 komentar(a)
Brković, Foto: Luka Zeković
Brković, Foto: Luka Zeković

Rasprava u Privrednom sudu o zahtjevu finansijske institucije NLB Interfinanz AG iz Ciriha da se pokrene stečajni postupak Vektri Montenegro Dragana Brkovića odgođena je za 2. april zbog odsustva privremenog stečajnog upravnika Vektre Radojice Grbe.

Grba je dostavio stečajnom sudiji Zoranu Ašaninu medicinsku dokumentaciju o odsustvu iz zdravstvenih razloga.

Advokat NLB Interfinanz AG Per Minić zahtijevao je kraći rok za zakazivanje novog ročišta, što sudija nije uvažio.

Pred sudom je juče trebalo nalaz da brani vještak ekonomsko-finansijske struke Vidak Boričić.

U Vektri se nadaju da će izbjeći stečaj dogovorom sa Švajcarcima, tako da sad imaju dodatno mjesec za mogući dogovor.

Privredni sud pokrenuo je početkom aprila ove 2019. godine takozvani prethodni stečajni postupak protiv Vektre Montenegro, na zahtjev Švajcaraca, koji godinama potražuju oko 60 miliona eura po osnovu nevraćenih kredita. Za pozajmicu je založena imovina Vektre Montenegro.

NLB Interfinanz je preko izvršenja prošlog ljeta pokušao da preuzme kontrolu u Vektri, i da registruje novog direktora tog preduzeća, ali je prvostepeno rješenje poništilo Ministarstvo finansija.

Druga Brkovićeva kompanija - Vektra Boka u reorganizaciji, sa zakašnjenjem od 25 dana isplatila je juče drugu ratu povjeriocima, u ukupnom iznosu od 2,18 miliona eura.

Predstavnik bivših radnika hercegnovske kompanije, Đorđe Rajak potvrdio je “Vijestima” da je radnicima isplaćeno oko 270.000 eura, a očekivali su da će im biti isplaćena cjelokupna potraživanja.

Bonus video: