Propao pokušaj prodaje preostale imovine Brodogradilišta

Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta Bijela Žarko Ostojić najavio je da će novi oglas za prodaju imovine objaviti za 15-ak dana
3089 pregleda 3 komentar(a)
Brodogradilište u Bijeloj, Foto: Drago Krivokapić
Brodogradilište u Bijeloj, Foto: Drago Krivokapić
Ažurirano: 12.03.2020. 17:36h

Propao je jedanaesti pokušaj prodaje preostale imovine Jadranskog brodogradilišta u stečaju jer se do danas u 11 časova nije javio niko od potencijalnih kupaca nekretnina, ponuđenih po ukupnoj cijeni od oko 3,8 miliona eura.

Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta Bijela Žarko Ostojić najavio je da će novi oglas za prodaju imovine objaviti za 15-ak dana.

Od preostale imovine, prema njegovim riječima, najvrijednija je bivša upravna zgrada ovog preduzeća u Bijeloj, čija je cijena milion eura.

Procijenja vrijednost imovine iz oglasa iznosi oko 4,5 miliona, ali je na prodaju nuđena jeftinije nakon više propalih javnih oglasa.

U stečajnom postupku, koji traje od polovine 2015. godine, do sada je od prodaje imovine Jadranskog brodogradilišta ukupno prihodovano 22,86 miliona eura.

Od toga su namireni povjerioci prvog, drugog i većim dijelom trećeg isplatnog reda.

Privredni sud je u toj kompaniji sredinom 2015. godine pokrenuo stečaj na zahtjev Poreske uprave (PU) zbog nemogućnosti da naplati dugovanje od oko šest miliona eura.

Bonus video: