Radović od Bećirovića kupio firmu sa placem kod skijališta i pravi hotel

Firmu je prije pet mjeseci osnovalo Bećirovićev Ski resort sa placem od 10 hiljada kvadrata
8040 pregleda 6 komentar(a)
Crtež budućeg hotela na Kolašinskom skijalištu
Crtež budućeg hotela na Kolašinskom skijalištu
Ažurirano: 14.04.2020. 14:57h

Vlada je danas na listu razvojnih projekata u oblasti turizma od javnog značaja stavila izgradnju kondo hotela „Bjelasica 1450 Kolašin“, kojeg započinje firma „Bjelasica 1450“ koja je sada u vlasništvu Zetagradnje biznismena Blagote Radovića.

Firmu „Bjelasica 1450“ je 21. oktobra prošle godine osnovala kompanije "Ski Resort - Kolašin 1450", čiji je vlasnik preko firmi biznismen Zoran Bećirović. On je u ovu novu firmu unio oko deset hiljada kvadrata zemlišta na skijalištu.

Nakon osnivanja, prema podacima iz privrednog registra, 2. decembra 2019. godine firma „Bjelasica 1450“ je dokapitalizovana sa 4,98 miliona eura.

Zetagradnja je firmu od Bećirovića kupila 20. januara ove godine. Nije navedena vrijednost ove transakcije.

U obrazloženju Vladine odluke navedeno je da su značaj projekta utvrdili na osnovu Odluke o kriterijumima, načinu i postupku izbora lica koje može steći crnogorsko državljanstvo prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore.

U obrazloženju nije navedeno ko na osnovu ovog projekta može dobiti državljanstvo. Investitor uvrštavanjem na ovu listu dobija i druge povlastice u regulisanju komunalija i gradnji infrastrukture.

Budući hotel bi imao 4 zvijezdice i 168 smještajnih jedinica. Vrijednost projekta je procjenjena na 17,8 miliona eura, a obezbjedio bi 96 radnih mjesta.

Hotel bi trebao biti otvoren do zimske sezone 2021. godine.

Napomena: Riječ “of-šor” iz teksta je uklonjena u skladu sa odlukom Ombudsmana Vijesti.

Bonus video: