SD: Poslanicima je ovlašćenja dao Ustav, a ne Vladin biro

Najmanje je, kako ističu iz Socijaldemokrata, potrebno i krajnje neumjesno u ovom momentu ministre i poslanike dijeliti po partijskoj osnovi
3258 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Poslanicima je ovlašćenja dao Ustav, a ne Vladin biro za odnose sa javnošću, poručuju Socijaldemokrate.

Iz SD-a su reagovali povodom odgovora Vlade na poziv te partije da se, po uzoru na Odluku Vlade Hrvatske nađe odgovarajući način za ograničavanje cijena za određene proizvode kojima se osigurava zaštita i zdravlje ljudi. Iz Vlade su tada poručili da u aktuelnoj situaciji nema mjesta za stranačke aktivnosti.

Socijaldemokrate očekuju da se, kako su kazali, u delikatnoj situaciji povodom pandemije koronavirusa svako drži svojih ustavnih ovlašćenja.

"Stoga nas iznenađuje reakcija na krajnje dobronamjernu incijativu, koja je usmjerena na zaštitu svih građana Crne Gore, a koja se već primjenjuje u nekim zemljama EU. Umjesto ovakvih reakcija, očekujemo odgovor da li treba ići u pravcu ograničavanje cijena određenih proizvoda, kao što je to uradila Vlada Hrvatske", navele su Socijaldemokrate na Tviteru.

Najmanje je, kako ističu, potrebno i krajnje neumjesno u ovom momentu ministre i poslanike dijeliti po partijskoj osnovi, "jer je ovo zajednički zadatak svih".

"Sad je najvažnije djelovati zajednički, a ovakvim propustima Vladinog Biroa se možemo baviti kad prođe opasnost za zdravlje građana", zaključuju iz SD-a.

Bonus video: