Nastavljena parnica "Vijesti" protiv "Pinka M": Odgledali još 16 emisija

U većem broju juče emitovanih spornih priloga tendenciozno su objavljivane fotografije osnivača “Vijesti” Miodraga Perovića, Željka Ivanovića i Slavoljuba Šćekića, logotip brenda “Vijesti”, ali i tekstovi iz ovih i drugih dnevnih novina
128 pregleda 0 komentar(a)
PINK, Foto: Zoran Đurić
PINK, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.02.2018. 20:33h

U Privrednom sudu juče je, uz pomoć službenika Sekretarijata Sudskog savjeta reprodukovano 16 spornih televizijskih emisija “Minut- dva” Televizije Pink u nastavku parnice nastaloj po tužbi Daily Pressa, osnivača Nezavisnog dnevnika “Vijesti”, protiv kompanije Pink M.

Tužbom se traži nadoknada štete od 660.000 eura zbog negativne kampanje protiv brenda “Vijesti” i njegovih osnivača, u periodu od 16. novembra 2013. do druge polovine aprila 2014. godine.

Juče su prikazane sporne emisije emitovane u perodu od 29. marta do 25. aprila 2014. godine kada je osnivač “Vijesti” podnio tužbu protiv crnogorskog ogranka beogradske “ružičaste televizije”.

U većem broju juče emitovanih spornih priloga tendenciozno su objavljivane fotografije osnivača “Vijesti” Miodraga Perovića, Željka Ivanovića i Slavoljuba Šćekića, logotip brenda “Vijesti”, ali i tekstovi iz ovih i drugih dnevnih novina.

Advokatica Daily Pressa Ljubica Đukanović, nije imala prigovora na izvedene dokaze, dok je advokat Pink M Andrej Raspopović imao prigovora i dovodio u pitanje autentičnost jednog broja reprodukovanog materijala, dok na pojedine emisije nije imao primjedbi.

Kako je polako isticalo radnog vrijeme u Privrednom sudu, poslije dva i po sata izvođenja dokaza, koje je često pratilo premotavanje i ponavljanje dijela emisija, punomoćnici stranaka su se saglasili da se reprodukcija preostalog CD-a sa pet emisija objavljenih na RTV CG i Atlas televiziji prikaže na narednom ročištu, koje je sudija Dijana Raičković zakazala za 30. mart.

Privredni sud će na narednom ročištu nastaviti izvođenje dokaza uz tehničku pomoć službenika Sudskog savjeta Milovana Vukašinovića, kojeg je sud juče o tome usmeno obavijestio.

Bonus video: