Marković formirao novu radnu grupu: Pomoć privredi i preduzetnicima da sačuvaju resurse, zaposlene i djelatnost

Cilj mjera je da se obezbijedi pomoć privredi i preduzetnicima da sačuvaju resurse, zaposlene i djelatnost
29441 pregleda 31 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Bojana Ćupić, Bojana Ćupić
Sa sastanka, Foto: Bojana Ćupić, Bojana Ćupić
Ažurirano: 30.03.2020. 15:12h

Predsjednik Vlade, Duško Marković formirao je danas radnu grupu za pripremu predloga novog paketa mjera podrške crnogorskim privrednim društvima, preduzetnicima i građanima u suočavanju sa posljedicama pandemije koronavirusa, saopšteno je iz Vlade.

"Na koordinaciji ekonomskih resora Vlade konstovano je da su se državni organi i crnogorski zdravstveni sistem do sada uspješno suprotstavili pandemiji koronavrusa, da je spašavanje zdravlja i životâ građana i dalje prioritet, ali da je potrebno već sada pokrenuti procese koji će odgovoriti na ekonomski aspekt pandemije", navodi se u saopštenju.

Cilj mjera je da se obezbijedi pomoć privredi i preduzetnicima da sačuvaju resurse, zaposlene i djelatnost.

"Zaključeno je da predlozi Radne grupe budu formulisani u roku od 5-7 dana i da prije nego što ih Vlada usvoji budu sagledani u dijalogu sa socijalnim partnerima u skladu sa strateškom politikom Vlade da sve ekonomske politike usaglašava kroz partnerski dijalog. U radu koordinacije učestvovali su i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, generalni sekretar Zajednice opština Crne Gore Refik Bojadžić i predsjednik Upravnog odbora Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević", zaključeno je.

Bonus video: