Hipotekarna banka: Završili 7.250 zahtjeva, građani se najviše javljaju za stopiranje kredita

"Interesovanje klijenata za odlaganje plaćanja kreditnih obaveza je veliko. Kako smo i obećali, a uz vanredno zalaganje zaposlenih, uspjeli smo da u zakonskom roku od 5 dana obradimo sve primljene zahtjeve"
2692 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Špadijer, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Nikola Špadijer, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Ažurirano: 01.04.2020. 13:01h

Hipotekarna banka je u periodu od 23. do 31. marta obradila 7.250 zahtjeva za odlaganje otplate kredita.

Od tog broja 6.800 ili 93,8 odsto se odnosi na fizička, a 450 ili 6,2 odsto na pravna lica.To je saopšteno danas iz Hipotekarne banke.

''Interesovanje klijenata za odlaganje plaćanja kreditnih obaveza je veliko. Kako smo i obećali, a uz vanredno zalaganje zaposlenih, uspjeli smo da u zakonskom roku od 5 dana obradimo sve primljene zahtjeve. Svi klijenti su dobili SMS poruke sa obavještenjem i novim planom otplate. Postupak prijave se nastavlja i narednih dana, sve do isteka Odluke Centralne banke kojim se omogućava klijentima da odlože svoje obaveze do 90 dana'' saopštio je Nikola Špadijer, izvršni direktor za poslove sa fizičkim licima i napredne kanale prodaje.

Špadijer je istakao i da Hipotekarna banka potpuno normalno obavlja sve funkcije, iako je radno vrijeme skraćeno do 14h, a skoro 50 odsto zaposlenih radi od kuće, u skladu sa preporukama nadležnih organa u cilju smanjenja rizika širenje epidemije novog korona virusa.

Kreditna aktivnost je intenzivirana, sa posebnim akcentom na klijente koji su dodatno angažovani zbog novonastale situacije, dok će se u narednom periodu posebno analizirati klijenti čiji je posao pretrpio štetu zbog krize, i za njih će biti moguće praviti nove aranžmane, uz povoljnije uslove.

Bonus video: