Kuljača iz ćelije dobio zeleno svjetlo za vile

Bivši gradonačelnik Budve u spuškom zatvoru izdržava dvoipogodišnju kaznu zbog malverzacija u aferi Zavala... Planira da gradi vile u svom selu Kuljače...
277 pregleda 5 komentar(a)
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.02.2018. 06:24h

Glavni državni arhitekta Ministarstva održivog razvoja dao je saglasnost nekadašnjem gradonačelniku Budve Rajku Kuljači da u svom selu može da gradi turističke vile.

Ključni svjedok u tužilačkim aferama protiv budvanske kriminalne grupe nalazi se u spuškom zatvoru na izdržavanju dvoipogodišnje zatvorske kazne zbog malverzacija u aferi Zavala, a zahtjev za saglasnot na idejni projekat turističkih vila u selu Kuljače podnio je 11. decembra prošle godine.

“Na osnovu uvida u predmetnu, tekstualnu i grafičku dokumentaciju, glavni državni arhitekta konstatuje da su arhitektonske karakteristike predloženog idejnog rješenja u skladu sa smjernicama za arhitektonsko oblikovanje i materijalizaciju objekta u okviru Lokalne studije lokacije 'Kuljače - Vojnići'”, piše u saglasnosti izdatoj 12. februrara u koju su “Vijesti” imale uvid.

Opština Budva je još krajem decembra 2016. izdala Kuljači urbanističko-tehničke uslove, prema kojim se na parceli od 988 kvadrata omogućava fazna gradnja dviju vila ukupne površine 450 kvadrata.

Vile bi imale suteren, prizmelje i sprat.

Iz Sekretarijata za urbanizama jasno je naznačeno da Kuljača mora kompletirati parcelu ili dobiti saglasnost, jer je od ukupno 988 kvadrata 886 u njegovom vlasništvu, dok je ostatak uknjižen na Opštinu Budva.

Da bi mogao da gradi kada dobije građevinsku dozvolu, Kuljača će morati da kupi od Opštine 102 kvadrata.

Kuljače - nekada selo, danas predstavljaju atraktivno područje za gradnju.

U katastru piše da je Kuljača parcelu kupio, a vlasništvo je upisano krajem septembra 2014.

Kuljača je vlasnik zemljišnog kompleksa u istoimenom selu od 14.500 kvadrata koji je dobio u nasljeđe, a na njegovo ime u katastarskoj evidenciji upisana je i porodična kuća u Bečićima i zgrada sa 18 apartmana u Rafailovićima u kojoj godinama odsjedaju pripadnici Posebne i Specijalne jedinice policije tokom ljetnje sezone.

Bivši gradonačelnik Budve prvi je stekao status svjedoka saradnika i iskazima je omogućio Specijalnom tužilaštvu da procesuira budvansku kriminalnu grupu na čelu sa Svetozarom Marovićem.

Bonus video: