U Trebjesi ne planiraju otpuštanja

Iz Trebjese su poručili da prilagođavaju planove aktuelnoj situaciji, uz poruku da je sada vrijeme kada se moraju poštovati sve preporuke nadležnih zdravstvenih organa, jer je zdravlje apsolutni prioritet
1435 pregleda 0 komentar(a)
Pivara Trebjesa, Foto: Svetlana Mandić, Svetlana Mandić
Pivara Trebjesa, Foto: Svetlana Mandić, Svetlana Mandić

Epidemija koronavirusa zaustavila je privremeno većinu ekonomskih tokova, što se, sa zatvaranjem ugostiteljskih objekata, odrazilo i na pad potrošnje piva, saopštili su iz nikšićke Pivare Trebjesa i dodali da ne planiraju smanjenje broja zaposlenih.

„Očekujemo smanjenje potrošnje piva, jer se u pivu najbolje uživa na druženjima i sa prijateljima. Ipak, nadamo se da će svi ljubitelji piva i dalje uživati u svom omiljenom piću kod kuće, sa porodicama, zadržavajući pri tom socijalnu distancu i poštujući sve zdravstvene preporuke“, rekli su predstavnici Trebjese agenciji Mina-business.

Oni su kazali da se proizvodnja piva nesmetano realizuje, uz posebne mjere povećane sanitarne kontrole i stroge ulazne protokole za zaposlene i treće osobe.

Iz Trebjese su poručili da prilagođavaju planove aktuelnoj situaciji, uz poruku da je sada vrijeme kada se moraju poštovati sve preporuke nadležnih zdravstvenih organa, jer je zdravlje apsolutni prioritet.

„Sigurni smo da ćemo imati razlog više da se okupimo i nazdravimo svi zajedno uz pivo, kada sve ovo prođe“, rekli su predstavnici Trebjese.

Oni su saopštili da su zaposleni najvrijedniji resurs kompanije i da žele da ih sačuvaju, ne samo kroz mjere zaštite zdravlja, već i u smislu sigurnosti radnih pozicija u nestabilnom vremenu.

„Ne planiramo smanjenje broja zaposlenih, već nastojimo da kroz ovu krizu naši zaposleni i njihove porodice prođu što sigurnije i bezbolnije“, poručili su iz Trebjese.

Oni su dodali da je poslovanje Trebjese u potpunosti prilagođeno aktuelnoj situaciji, izazvanoj pojavom epidemije koronavirusa. U kompaniji se poštuju mjere koje je donijela Vlada, dok lokalni krizni tim u kontinuitetu prati situaciju u zemlji i proaktivno djeluje u skladu sa tim.

„Na prvom mjestu i sada su nam bezbjednost i zdravlje zaposlenih. Obezbijedili smo tehničke preduslove da svi zaposleni čiji opis posla to dozvoljava, rade od kuće, dok oni iz sektora prodaje, proizvodnih i logističkih operacija rade po prilagođenom radnom rasporedu“, objasnili su iz Trebjese.

Oni su dodali da su terensku prodaju ograničili, uz minimalnu izloženost direktnim kontaktima i poštovanje mjera socijalne distance.

„Kako bi smanjili rizik za sve zaposlene koji spadaju u osjetljive kategorije, poput kolega starijih od 60 godina i onih sa postojećim zdravstvenim problemima, reorganizovali smo radne procese, tako da oni u narednom periodu ostanu u svojim domovima i ne dolaze u pivaru, uz zadržavanje radno pravnog statusa“, saopštili su iz Trebjese.

Oni su naveli da je u fabrici i poslovnim prostorijama, sanitarni oprez na maksimumu, uz stalnu dezinfekciju prostora, ograničenje ulaska trećih osoba u mjeri mogućeg i primjenu svih preventivnih mjera u procesu proizvodnje.

Predstavnici Trebjese smatraju da država u kontinuitetu treba da osnažuje domaća proizvodna preduzeća, koja se, posebno u ovim vremenima, pokazuju kao pravi nosilac razvoja lokalne ekonomije.

„Pozivamo i sve potrošače da se, sada više nego ikada, okrenu kupovini domaćih proizvoda, kako bismo zajednički pomogli našu ekonomiju da prebrodi ovu tešku situaciju“, rekli su iz Trebjese.

Oni su kazali da pozdravljaju dosadašnje mjere podrške privredi, koje su posebno važne za mala i srednja preduzeća i proizvodne kompanije, podložnije negativnim uticajima ovakvih ekonomskih šokova.

„Pivara Trebjesa je u stalnom kontaktu i sa poslovnim asocijacijama poput Privredne komore i Unije poslodavaca, gdje kao privredni subjekt nastojimo dati puni doprinos njihovoj slici o trenutnom stanju u privredi“, naveli su iz kompanije.

Bonus video: