PKCG: Podrška pokretu Digitalna solidarnost

Iz Komore su objasnili da je digitalna zajednica na portalu ustupila besplatne servise
326 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Privredna komora
Ilustracija, Foto: Privredna komora

Privredna komora (PKCG) pridružila se inicijativi i podržala pokret Digitalna solidarnost, u okviru kojeg je kreiran portal www.digitalnasolidarnost.me.

Iz Komore su objasnili da je digitalna zajednica na portalu ustupila besplatne servise.

Digitalna solidarnost je, kako se dodaje, podrška održavanju kontinuiteta poslovanja u izazovnom okruženju nastalom usljed pandemije koronavirusa, posebno mikro i malim preduzećima, kojima je i najpotrebnija.

“Na portalu možete naći besplatne online servise koji mogu olakšati poslovanje u vanrednim okolnostima. Vjerujemo da ćemo na ovaj način doprinijeti lakšem premošćavanju teškoća prouzrokovanih pandemijom, ali i doprinijeti da postojeći digitalni servisi zažive, kao i podstaći digitalnu zajednicu da stvara nove servise”, rekli su iz Komore.

Iz PKCG su pozvali digitalnu zajednicu na solidarnost, da se uključi u realizaciju projekta ustupanjem svojih online servisa besplatno dok traje pandemija.

“Takođe, pozivamo cjelokupnu poslovnu zajednicu, nezavisno kom sektoru pripada, da koristi postavljene servise, kao i da inicira kreiranje novih servisa, kako bi održale kontinuitet u poslovanju. Budimo korak bliže digitalnom društvu kojem težimo i osnažimo crnogorsku digitalnu zajednicu”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: