Pokrenut stečaj u fabrici vode Lipovo

Fabrika ima pravo da izjavi žalbu Apelacionom sudu u roku od osam dana na odluku o stečaju
123 pregleda 2 komentar(a)
Fabrika vode Lipovo, Foto: Dragana Šćepanović
Fabrika vode Lipovo, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 20.02.2018. 10:31h

Privredni sud usvojio je juče zahtjev Poreske uprave (PU) i pokrenuo stečajni postupak u Fabrici vode Lipovo u Kolašinu.

Stečajni sudija Miodrag Anđelić imenovao je za stečajnog upravnika Dragana Milića iz Nikšića.

Prvi sastanak povjerilaca zakazan je u Privrednom sudu za 20. mart, a ročište za ispitivanje potraživanja za peti april ove godine.

Rasprava u sudu u vezi sa ovim predmetom je krajem prošle godine produžena jer je dužnik, u međuvremenu, platio samo 20.448 eura, što je bilo nedovoljno u odnosu na ukupan iznos duga, budući da povjerilac skoro čitavu godinu nije mogao naplatiti svoje potraživanje.

PU je od kraja februara 2016. pokušala prinudno da naplati svoje potraživanje u iznosima od oko 286 hiljada i oko 55 hiljada eura, ali im to nije pošlo za rukom. Fabrikom vode Lipovo gazduje kompanija Atlas invest iz Atlas grupacije biznismena Duška Kneževića i javnosti nepoznata arapska firma Mega Gulf Investments Holding iz Dubaija.

Iz Fabrike Lipovo su ranije saopštili više puta pred sudom da su vodili razgovore o izmirenju duga sa PU, ali taj sporazum nikad nije formalizovan, niti su se početkom prošle godine prijavili za reprogram svojih obaveza.

Na završnom ročištu u Privrednom sudu predstavljeni su posljednji podaci, izvod Centralne banke iz platnog prema kojem su računi kolašinske fabrike u blokadi za iznos od oko 384 hiljada eura.

Na rješenje Privrednog suda stečajni dužnik, ako je nezadovoljan, ima pravo da izjavi žalbu Apelacionom sudu, u roku od osam dana.

Bonus video: